BIZARAN ZAHTJEV

Alain Delon želio je da njegovog psa uspavaju, i pokopaju s njim. Ta je želja, naravno, odbijena

Alain Delon drži psa (ilustrativna fotografija)

 Breuel-bild/abb/dpa/profimedia/Breuel-bild/abb/dpa/profimedia
‘On je moj pas na kraju života... Volim ga kao dijete. U životu sam imao 50 pasa, ali s ovim imam poseban odnos‘

Pokojni francuski glumac Alain Delon izrazio je želju da njegov pas bude uspavan i pokopan s njim no njegova su djeca to odbila nakon negodovanja boraca za prava životinja piše The Guardian.

Glumac, koji je umro u 88. godini života proteklu nedjelju, rekao je da želi da se životinja, 10-godišnji belgijski malinois po imenu Loubo, uspava i s njim položi u grob na groblju njegove kuće u selu Douchy u Loiretu.

image

10-godišnji belgijski malinois po imenu Loubo

/Screenshot Instagram

U utorak, nakon što su aktivisti izrazili užasnutost mogućnošću da zdrava životinja bude uspavana i ponudili se psu pronaći novi dom, objavljeno je da će Loubo ipak preživjeti. Zaklada Brigitte Bardot rekla je da je Delonova kći Anouchka potvrdila kako će obitelj zadržati psa.

“Upravo sam razgovarao s Anouchkom Delon i rekla mi je da je Loubo dio obitelji i da će ga zadržati. Pas neće biti uspavan”, rekao je glasnogovornik zaklade.

Naime u Francuskoj ne postoje zakoni koji bi vlasnike sprječavali da uspavaju svoje ljubimce, ali o tome hoće li se to izvršiti ili ne odlučuju veterinari. Delon je napravio kapelicu na groblju u šumovitom području svoje kuće, La Brûlerie, jugoistočno od Pariza, koju je kupio ranih 1970-ih, a tamo su pokapani ostatci najmanje 35 njegovih pasa.

Djeca Anthony (59), Anouchka (33) i Alain-Fabien (30) objavili su kako je njihov otac mirno preminuo kraj njih, a u dirljivu su objavu uključili i ranije spomenutog ljubimca.

„On je moj pas na kraju života... Volim ga kao dijete. U životu sam imao 50 pasa, ali s ovim imam poseban odnos. Nedostajem mu kad nisam tu. Ako umrem prije njega, zamolit ću veterinara da nas odvede zajedno, uspavat će ga u mojim rukama. Radije bih to učinio nego dopustio da umre na mom grobu od tolike patnje“, rekao je glumac u jednom intervjuu za Paris Match 2018. godine.

image

Alain Delon s fotografijama nekih od svojih pasa

Frank Viliagra/afp/profimedia/Frank Viliagra/afp/profimedia

Nakon tog intervjua, udruga za životinje „30 Million Friends“ osudila je ono što je nazvala „pogodnom“ eutanazijom savršeno zdravog psa, rekavši kako se nada da će Loubo biti usvojen, a da će mu oni, ako nitko drugi ne želi, pomoći pronaći novi dom.

Delonova kći Anouchka je u srpnju prošle godine na Instagramu objavila Loubovu fotografiju uz poruku: “Gdje god je nesretnik, Bog pošalje psa. Hvala ti, Loubo, što si tu za svog gospodara.”

U ožujku ove godine objavila je još jednu sliku Louba na straži ispred Delonove kuće s natpisom: "Čuvar hrama... S njim nema izdaje, nema proračunatosti, samo ljubavi."

U televizijskom intervjuu 1996. godine, na pitanje u koju bi se životinju odlučio reinkarnirati, Delon je bez oklijevanja odgovorio: "Malinois".

Izvještaji sugeriraju da će Delon biti pokopan u svom domu u Douchyju u najstrožoj privatnosti ovaj tjedan, iako obitelj nije dala dodatne detalje. Prije smrti glumac je rekao da ne želi veliku ceremoniju sličnu onoj organiziranoj nakon smrti Johnnyja Hallydaya i Charlesa Aznavoura te da želi biti pokopan kao i svaka druga osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 12:39