‘SVE JE PO STAROM‘

‘Fox je odlučio ‘Simpsone‘ privesti kraju, godinama nas pokušavaju ukinuti‘: zadnja epizoda zabrinula je fanove, srećom...

Simpsoni

 20thcentfox/Everett/Profimedia/20thcentfox/everett/profimedia
D kraja epizode, sve se vratilo na stare postavke, promjene su zaustavljene, uključujući i ideju o završetku ‘Simpsona‘

"The Simpsons" (Simpsoni), kultna animirana serija poznata po satiričkom prikazu američkog društva i kulture prikazala je "finale serije", no ako ste pomislili da to znači kraj, naslov vas je zavarao. Usprkos trenutnoj pomutnji, fanovi nemaju razloga za brigu.

Naime, to je samo naziv epizode nove, 36. sezone koja je otpočela prošle nedjelje. Epizoda, piše Variety, započinje ulaskom kako likova iz Simpsona, tako i nekih drugih likova, u auditorij nalik Dolby Theatreu (u kojem se inače održavaju dodjele nagrada Oscar) s ciljem proslave kraja šoua.

"Kakva čast biti sa svima vama povodom kraja serije ‘Simpsoni‘. Znao sam da sam ja pravi čovjek za taj posao jer sam dosad vodio zadnju epizodu triju svojih šouova...Pa, istina je. Fox je odlučio ‘Simpsone‘ privesti kraju. Ovaj je šou poseban dio mojih karijernih početaka pa mi to što sam ovdje puno znači. Također, u sobi za scenariste sam 1993. godine ostavio pulover i ovo je jedini način da ga povratim ", poručila je, među ostalim, animirana verzija bivšeg scenarista "Simpsona" te jednog od najslavnijih američkih voditelja talk-showa Conana O‘Briena, čiji su glas gledatelji prethodno zadnji put čuli u davnoj petoj sezoni.

"Dakle, mnogi ovo ne znaju, ali Fox je ‘Simpsone‘ godinama pokušavao ukinuti", dodao je O‘Brien uputivši nazočne u niz navodnih pokušaja da se seriju otkaže.

Otkrio je i da su scenaristi koristili umjetnu inteligenciju kako bi kreirali "pravi scenarij posljednje epizode" naziva "Bartov rođendan", koja sadrži neke od klišeja tipičnih za finala serija. No, srećom, do kraja epizode, sve se vratilo na stare postavke, promjene su zaustavljene, uključujući i ideju o završetku "Simpsona".

Dosad je prikazano 769 epizoda "Simpsona", najdugovječnije američke animirane serije.

Pilot epizoda sitcoma o obitelji Simpson iz Springfielda, koju čine Homer, Marge, Bart, Lisa i Maggie, premijerno je pokazana 1989. godine. Kako likovi i njihove dogodovštine, u kolektivnu svijest utisnula se i glazbena tema skladatelja Dannyja Elfmana, koji je napisao glazbu za brojne holivudske hitove poput "Man in Black", "Chicago", "Good Will Hunting", "Mission: Impossible" te "Beetlejuice Beetlejuice".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:44