U 80. GODINI

Martin Mull preminuo je nakon duge borbe s bolešću: Tužnu vijest potvrdila njegova kći

Martin Mull

 Dave Starbuck/zuma Press/profimedia/Dave Starbuck/zuma Press/profimedia
Glumio je u serijama ‘Sabrina, mala vještica‘, ‘Clue‘, ‘Mary Hartman, Mary Hartman‘, ‘Dva i pol muškarca‘ i drugima

Američki glumac i komičar Martin Mull, poznat po televizijskoj seriji "Sabrina the Teenage Witch", preminuo je u 80. godini nakon duge bolesti, prenosi BBC. Tužnu je vijest objavila njegova kći Maggie Mull, televizijska spisateljica, na društvenim mrežama.

"Bio je poznat po tome što je briljirao u svakoj mogućoj kreativnoj disciplini i po tome što je radio reklame za Red Roof Inn", napisala je.

image

Martin Mull i Lily Tomlin

Netflix/everett/profimedia/Netflix/everett/profimedia
image

Charlie Sheen i Martin Mull

Cbs Collection/everett/profimedia/Cbs Collection/everett/profimedia

Mull se prvi put istaknuo u ulozi Gartha Gimblea 1976. u seriji "Mary Hartman, Mary Hartman", zatim u ulozi vojnog pukovnika Mustarda u komediji "Clue", a tada je nekako krenuo raditi i na reklamama za Red Roof Inn. Glumac je također bio zapažen i u ulogama Leona Carpa u seriji "Roseanne" te ravnatelja Willarda Krafta u seriji "Sabrina, mala vještica."

Gostovao je u brojnim poznatim televizijskim serijama, kao što su "Dva i pol muškarca", "The Golden Girls", "Family Guy", "The Simpsons" i drugi. Zbog svojih je gostovanja čak nominiran za nagradu Primetime Emmy Award za pojavljivanje u četiri epizode političke satire "Veep" 2016. koja se emitirala na HBO-u.

image

Christopher Lloyd, Eileen Brennan, Lesley Ann Warren, Madeline Kahn, Martin Mull, Michael McKean i Tim Curry

Paramount Pictures - Album/album/profimedia/Paramount Pictures - Album/album/profimedia
image

Martin Mull

Goffphotos.com/goff Photos/profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Inače, Mull dolazi iz obitelji glumice i stolara, a svoju karijeru započinje kao tekstopisac iako je studirao slikarstvo. "Svaki slikar kojeg znam ima dnevni posao. Ili predaju umjetnost na nekom fakultetu ili voze taksi. Ja sam samo imao sreće u svakodnevnom poslu koji je izvanredan i vrlo zabavan i kojim mogu kupiti puno boje", prenosi BBC da je Mull rekao jednom prigodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 09:46