PARK ŠUMA GOLUBINJAK

Pogledajte mnoštvo ljudi, pod vedrim nebom u šumi, kako gledaju filmove: ‘Sjajno je prošao prvi dan u Gorskom kotaru‘

U Golubinjaku, nulti dan Cinehilla

Povodom otvaranja prikazuju se film ‘Pas na sudu‘ Laetitie Dosch i ‘Čovjek koji nije mogao šutjeti‘ Nebojše Slijepčevića

Nakon veselog okupljanja u park-šumi Golubinjak, gdje se u društvu Stipe Božića i HGSS-a Delnice učilo o sigurnosti u planinama i uživalo u filmu Dhaulagiri Express, došao je i prvi dan programa na zelenom Petehovcu.

Prva projekcija započela je u 13:30 u Cirkusu Fellini; Bingo: Kralj klaunova Daniela Rezendea, poznatog kao montažera Drva života Terrencea Malicka. Brazilski kandidat za Oscara za najbolji strani film i temeljen na istinitim događajima, ova neobuzdana humoristična drama prati ludu karijeru pornografske zvijezde koja pronalazi televizijsku slavu u ulozi plavokosog klauna.

"Ako još ne znate što gledati, pridružite nam se u 14:30 u opuštajućem prostoru CineChilla, gdje će vam naši selektori dati svoje preporuke, reći što nikako ne propustiti i otkriti gdje se na festivalu najbolje zabavlja", poručuju organizatori.

U 15:30 na rasporedu je glazbeni dokumentarac Keith Richards – Postanak vrste, priča o rock ikoni ispričana kroz objektiv legendarnog dokumentarista Juliena Templea, gosta festivala i dobitnika nagrade Maverick.

Za one koji su propustili prošlogodišnje festivalsko izdanje, u isto vrijeme u Bijelom kinu prikazuje se lanjski dobitnik Propelera Cinehill Jezero Falcon redateljice Charlotte Le Bon.

image

U Golubinjaku, nulti dan Cinehilla

/Cinehill
image

U Golubinjaku, nulti dan Cinehilla

Za one koji se na brdo planiraju uspeti tek navečer, pripremljene su projekcije u Radničkom domu u Delnicama. U 16:30 se ondje može pogledati uzbudljiv hladnoratovski triler Čuvari formule temeljen na istinitim događajima o skupini mladih jugoslavenskih znanstvenika misteriozno izloženih smrtonosnoj dozi zračenja.

U pauzi između gledanja posjetitelji mogu provjeriti svoje filmsko znanje na kvizu s rezidentnom sveznalicom Moranom Zibar. Kviz počinje u 15:15 na CineChillu, a u slučaju povećanog interesa događanje se seli malo dalje u prostor kina Sanjkalište.

Danas se prikazuje i manjinska hrvatska koprodukcija Kad svane dan, film Islanđanina Rúnara Rúnarssona stiže iz Cannesa, a prati posljedice ljubavnog trokuta nakon tragičnog događaja.

Za sve ljubitelje kratkog metra i ove godine su pripremili pomno selektirani program Cinehill kratki, kojeg otvara projekcija u 18:30 u Cirkusu Fellini.

image

U Golubinjaku, nulti dan Cinehilla, Stipe Božić

image

U Golubinjaku, nulti dan Cinehilla

U 20:35 palit će se krijes uz počasnog festivalskog gosta Stipu Božića, nakon čega slijedi svečano otvaranje festivala na otvorenom kinu Sanjkalište. Povodom otvaranja prikazuju se film Pas na sudu redateljice i gošće festivala Laetitije Dosch i jedan od hrvatskih filmova godine, Čovjek koji nije mogao šutjeti Nebojše Slijepčevića, nagrađen Zlatnom palmom za najbolji kratki film na ovogodišnjem Cannesu.

Dan završava glazbenom zabavom na Trgu Kreše Golika uz koncert popularnog IDEM, nakon čega će posjetitelje do ranojutarnjih sati na nogama držati DJ duo Vlandara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 00:46