ŠALABAHTER IZ FILMA

Pogledali smo najpopularniji film na domaćem Netflixu: Napet krimić odličnog tempa s izvrsnim glavnim glumcem

Don Johnson i Aaron Pierre u filmu ”Rebel Ridge”

 Netflix/Everett/Profimedia
Rebel Ridge zloupotrebu položaja i korupciju vidi kao dva velika zla koja mogu uništiti svaku zajednicu

Streaming dao, streaming oduzeo! Dao nam je priliku da sve epizode neke sezone neke serije pogledamo odmah, a oduzeo cool i dotjerane srednje skupe žanrovske filmove koji su tijekom 1980-ih, 1990-ih i 2000-tih bili prava alternativa skupim blockbusterima. Istina, povremeno se na streaming platformama dade naći dobra drama, dokumentarac ili ratni film, međutim filmova poput "Čudnih dana" Kathryn Bigelow, "Vatrenih ulica" Waltera Hilla, "Sedam" Davida Finchera ili "Bijega iz New Yorka" Johna Carpentera na streaming platformama jednostavno nema.

Zato me neizmjerno obradovalo kada je na prvo mjesto ljestvice popularnosti na hrvatskoj inačici Netflixa zasjeo "Rebel Ridge" - novi film američkog scenarista i redatelja Jeremyja Saulniera. S njim sam se prvi puta susreo 2013. godine, kad je izašao njegov triler "Plava olupina". Bio je to odmjeren i napet rad o ljudima na marginama društva. Nakon "Plave olupine" napravio je horor triler "Zelenu sobu", priču o sukobu pankera i skinheadsa u kafiću u nekoj zapadnoameričkoj zabiti. Taj nasilan i efektan film mnogi pamte po izvrsnoj izvedbi Patricka Stewarta koji je u njemu igrao okrutnog neonacista. Saulnier je zatim 2018. režirao neupečatljiv akcijski triler "Hold the Dark", a 2019. je potpisao režiju prve dvije epizode treće sezone serije "Pravi detektiv".

NOVU EPIZODU "ŠALABAHTER IZ FILMA" POGLEDAJTE OVDJE:

Sad se nakon pet godina vratio s akcijskim krimićem "Rebel Ridge". Radnja filma prati napore koje bivši marinac Terry (Aaron Pierre) ulaže kako bi svog nećaka Mikea izvukao iz pritvora. Nedugo nakon što na svom biciklu uđe u grad Shelby Springs u saveznoj državi Alabami u Sjedinjenim Američkim Državama, policijski auto udari Terryjev bicikl zbog čega ovaj padne na tlo. Dva policajca potom fizički napadnu Terryja i zaplijene mu novac kojim je planirao platiti jamčevinu za svoga brata. Kad Terry policiji u Shelby Springsu pokuša prijaviti krađu novca, tamošnji mu šef policiji Sandy (Don Johnson) više nego očito natukne da će mu zagorčati život ako nastavi inzistirati na tome da mu je novac za jamčevinu ukraden. Terry to primi na znanje, ali svejedno nastavi inzistirati, što Sandyja razljuti. Šef policije odluči održati svoje obećanje, međutim vrlo brzo uvidi da Terry u Shelby Springs nije došao nespreman.

U novoj epizodi serijala "Šalabahter iz filma", kritičar Jutarnjeg lista Damjan Raknić donosi pet razloga zbog kojih biste trebali pogledati "Rebel Ridge" Jeremyja Saulniera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 18:47