SLAVNI FRANCUZ

Preminula filmska legenda Alain Delon (88)

Alain Delon

 Universal/all Film Archive/mary Evans Picture Library/profimedia/Universal/all Film Archive/mary Evans Picture Library/profimedia
Preminuo je danas u 89. godini

Francuska filmska legenda Alain Delon preminuo je u dobi od 88 godina, reklo je njegovo troje djece u priopćenju za AFP u nedjelju, nakon borbe s bolesti.

"Alain Fabien, Anouchka, Anthony, kao i (njegov pas) Loubo, s dubokom tugom objavljuju smrt svog oca. Preminuo je mirno u svom domu u Douchyju, okružen sa svoje troje djece i svojom obitelji", stoji u priopćenju. Obitelj moli za privatnost.

Delon je desetljećima bio najzavodljiviji muškarac svjetske kinematografije, zgodni mačo frajer prodornih plavih očiju. Jedan od najslavnijih i najkarizmatičnijih glumaca u povijesti ne samo francuske, već i svjetske kinematografije, pored iznimne karijere imao je i fascinantan privatni život, posebno kada su žene u pitanju. Bio je iznimno lijep pa su ga nazivali francuskom varijantom Jamesa Deana, ali i muškom verzijom Brigitte Bardot s kojom je naravno imao i kratku ljubavnu aferu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 23:19