DO SAD NEVIĐENO

Vlasnik kultnog bara (92) tuži grad, slučaj je bez presedana ‘Gosti mi imaju mokre noge zbog brodova koji jure‘

Arrigo Cipriani

 Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia/Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia
Kap koja je prelila čašu bila je odbijanje konzervatora da se postavi neka vrsta lukobrana. U ovaj bar u Veneciji zalazili su i Hemingway i Charlie Chaplin

Arrigo Cipriani, devedesetdvogodišnji sin osnivača Harry‘s Bara na San Marcu u Veneciji, kultnog mjesta gdje je izumljen bellini, čuvenog i po slavnim gostima koji su tu dolazili tijekom njegove gotovo stotinu godina duge povijesti, poput Orsona Wellesa, Ernesta Hemingwaya i Charlieja Chaplina tužio je općinu i lučku upravu zbog valova koje uzrokuju motorni brodovi. Tvrdi da brodovi koji jure duž kanala ometaju goste na terasi njegovog drugog venecijanskog lokala, Harry‘s Dolci na otoku Giudecca. Stoga se, piše list, odlučio pokrenuti pravni postupak, što je potez bez presedana koji će vjerojatno potaknuti daljnje slučajeve.

Ciprijanijeva pritužba nastavlja se, inače, na niz prosvjeda udruga i građana koji već godinama traže lijek za ograničavanje kretanja brodova u Veneciji.

A kap koja je prelila čašu, piše Corriere, bila je odbijanje konzervatora da se postavi neka vrsta lukobrana koju je Cipriani predložio kako bi se spriječilo da gosti Harry‘s Dolci na Giudecci budu stalno poplavljeni vodom iz kanala Giudecca.

"Sve češće oni koji sjede u Harry‘s Dolci imaju mokre noge zbog valova koje uzrokuju brodovi ne poštujući ograničenja brzine", rekao je za Corriere della Sera Cipriani.

image

Arrigo Cipriani

Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia/Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia

Michele Zuin, gradski vijećnik zadužen za vodni promet, izjavio je da razumije pritužbe Ciprianija i drugih poduzetnika te da općina radi na rješavanju njihovih problema. Reutersu je rekao da će biti više provjera brzine. "Ne krećemo od nule, već unapređujemo sustav", rekao je Zuin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 16:01