KNJIŽEVNA SENZACIJA

‘Vodič za ubojstva za dobre djevojke‘ uskoro na Netflixu, u Hrvatskoj je izašla knjiga

Vodič za ubojstva za dobre djevojke

 Press
Članove Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom u seriji će uprizoriti glumci Helen Mirren, Celia Imrie, Pierce Brosnan i Ben Kingsley

Dvije nove knjige uskoro će doživjeti ekranizaciju, javili su iz Egmont naklade.

Emma Myers iz “Wednesday“ rješava slučaj u novoj Netflix seriji „Vodič za ubojstva za dobre djevojke“. Myers, koja glumi vukodlaka i cimericu Enid Sinclair u seriji Wednesday, igra pametnu i odlučnu Pip Fitz-Amobi u seriji, koja se temelji na izuzetno uspješnom Young Adult misterioznom romanu Holly Jackson pod nazivom "Savršeno ubojstvo: Dnevnik dobre cure".

Sezona od šest epizoda, koju je adaptirala Poppy Cogan i režirala Dolly Wells, prati 17-godišnju Pip dok istražuje ubojstvo srednjoškolca koji je ubijen prije pet godina. "Oduševljena sam ovom serijom i igrati Pip bio je san," kaže Myers za Tudum.

Seriju je naručio BBC i producirao Moonage Pictures, u koprodukciji sa ZDFneo i Netflixom, a prvo će se emitirati u Velikoj Britaniji i Irskoj na BBC Three i BBC iPlayer. U Hrvatskoj će se moći pogledati 1. kolovoza na Netflixu.

image

Savršeno ubojstvo: Dnevnik dobre cure

/Puls

Radnja serije događa se pet godina nakon što je ubojstvo-samoubojstvo potreslo grad Little Kilton. Popularnu srednjoškolku Andie Bell ubio je njezin dečko Sal Singh, koji je potom počinio samoubojstvo. Barem tako svi vjeruju, uključujući policiju. Ali Pip Fitz-Amobi (Myers), sada i sama srednjoškolka, vidi kako strašno ubojstvo još uvijek ima utjecaj na njezin rodni grad i misli da tu postoji još neka tajna. Odlučna riješiti misteriju, Pip započinje vlastitu istragu. No, ako to nije učinio Sal, ubojica je još na slobodi i Pip bi mogla biti u opasnosti.

Autorica Holly Jackson je "više nego uzbuđena" što "Vodič za ubojstva za dobre djevojke" dolazi na Netflix.

"Nadam se da će gledatelji uživati u otkrivanju (ili ponovnom otkrivanju) svih tajni i laži našeg malog engleskog grada — Little Kilton," rekla je za Tudum.

image

Klub istražitelja ubojstava četvrtkom

/Puls

Roman Richarda Osmana "Klub istražitelja ubojstava četvrtkom" britanska je književna senzacija iz 2020. godine, koja je oborila nekoliko rekorda, primjerice, jedina je knjiga prodana u milijun primjeraka u prvoj godini od izlaska. Uslijedila su još tri nastavka: "Čovjek koji je umro", "Metak koji je promašio" te najnoviji, "Posljednji ubijeni vrag", koji je upravo objavljen u prijevodu Tanje Jelinić.

image

Osman, Kingsley, Brosnan, Mirren, Imrie

Press

Serijal "Klub istražitelja ubojstava četvrtkom" prodan je u više od 10 milijuna primjeraka, a diljem svijeta obara rekorde popularnosti godinama ne silazeći s top lista najprodavanijih knjiga. Prava na ekranizaciju otkupila je produkcijska kuća slavnog Stevena Spielberga, a ove im se godine kao partner pridružio i Netflix, dok je redateljsku palicu preuzeo Chris Columbus, poznat po remek-djelima kao što su dva filma o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu, Harryju Potteru te filmovima "Percy Jackson i Olimpijci", 2Sam u kući" i mnogi drugi.

image

Posljednji ubijeni vrag

/Puls

Članove Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom – Elizabeth, Joyce, Rona i Ibrahima – u seriji će, objavljeno je, uprizoriti glumci Helen Mirren, Celia Imrie, Pierce Brosnan i Ben Kingsley. Filmska ekipa započela je sa snimanjem prošlog mjeseca, a premijera se očekuje 2025. godine.

Početak ljeta obilježit će i navedeni, četvrti, dio Osmanovog krimi-serijala, koji je stigao u hrvatske knjižare u izdanju naklade Puls. "Posljednji ubijeni vrag" u prvom tjednu od objavljivanja prodan je u gotovo 150.000 primjeraka, čime je zasjeo čvrsto na prvo mjesto najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji.

Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim provode svoje praznike u miru i radosti, ali to će se, kao i uvijek kada je ova šarmantna ekipa umirovljenika u pitanju, brzo promijeniti. Kuldesh Sharma, stari Stephenov prijatelj, ubijen je pod neobičnim okolnostima, a tajanstvena kutija puna heroina koju je čuvao nestala je bez traga. Tragovi će naše junake odvesti do biznisa s lažnim umjetninama, u kojem su tajne zanata stare gotovo kao i predmeti kojima se trguje. Dok se suočavaju s trgovcima droge, krivotvoriteljima i online prevarantima, četvorka više ne zna kome može vjerovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:02