TV KANTINA

Zašto NOVA TV (opet) film 'Policijska akademija 5' najavljuje kao blockbuster?

Taj film ne bi razvalio ni blok kule od karata, a kamoli zadržao ekipu doma u najluđoj večeri u tjednu. Zašto naše TV kuće ne vide to? Nema se para?

Blockbusteri na telki ili sindrom Đele Hadžiselimovića s Alzheimerom

Ako ste mislili izaći u petak navečer i pomoći hrvatskom gospodarstvu, a i sebi, tako da za šankom ostavite nekoliko stotina kuna, nemojte. Naime, u ranim večernjim satima, odmah nakon više vrsta dnevnika, očekuju vas filmski blockbusteri koje još niste vidjeli. Niste ih vidjeli jer ste rođeni 199X. ili 200X. godine ili pak imate pamćenje zlatne ribice (oko tri mjeseca, ne tri sekunde, ja sam googlao da vi ne morate).

Zanimljiv je to koncept u kojem se “Policijska akademija 5” (znači jedan od lošijih nastavaka, što je veći broj poslije naslova filma, to je film gori) koju možete gledati u petak navečer u prajm tajmu na Novoj TV, najvaljuje kao blockbuster.

Taj film ne bi razvalio ni blok kule od karata, a kamoli zadržao ekipu doma u najluđoj večeri u tjednu. Zašto naše TV kuće ne vide to? Nema se para? Pa onda je baš u interesu da privučete gledatelje dobrim filmovima, a ne onima čije dijaloge znamo napamet jer smo ih gledali prije tri mjeseca (zlatna ribica sindrom).

Dragi tko-god-da-odlučuje-koji-film-ide-petkom-navečer, ne morate čak ni staviti dobar film jer ako sam u petak navečer doma pred telkom gledat ću bilo što, samo ne ono što sam već gledao. Uzmite bilo koji trash film, jeftino vas dođe, a nudite nešto novo. NOVO. Pokušajte tu riječ zapamtiti sljedeći put kad vaša verzija Đele Hadžiselimovića s Alzheimerom bude odabirala film. Hvala.

Lahor ili na engleskom break a leg

Mi Hrvati jednostavno ne možemo bez skandala. Nedavno je to bio HNS, a sada evo i Dora.

Poražen u finalu, naš najveći pjevač Jacques Houdek najavio je održavanje novinske konferencije na kojoj će iznijeti “cijelu istinu, kao i uvijek”. Tako nam je dao još malo materijala za priče o Dori, osim još jedne “genijalne” pjesme za Eurosong. Koja nije nimalo riječ u navodnicima.

Istina, Žaku je pobjeda izmaknula šesti put za rukom, ali on je velik čovjek, trebao bi to prepustiti daljem padu. Uostalom, to je pjesma koja u jednom naslovu govori o vjetru, a na engleskom poručuje “break a leg”.

Mora da se u tome nalazi nešto više, kao da je autor pobjedničke pjesme unaprijed znao za potencijalni debakl na Dori pa je odmah poručio - sretno!

Kako Tony upada ljudima u kuće

‘Hrvatska traži zvijezdu’ opet u vašim domovima. Doslovno.

Show ‘Hrvatska traži zvijezdu’ počeo se zbližavati s kandidatima na osobnoj razini. Tako je Tony otišao do jedne kandidatkinje ravno doma. I pjevala mu je ispred kartonskog paravana s natpisom spomenutog showa. Elegantno. U međuvremenu je Tony kao prava estradna zvijezda prigricnuo kiflicu i nazdravio s mamom uz dedinu rakiju. Još elegantnije.

Očito je nastupanje u studiju i pjevanje pred žirijem te kamerama nedovoljno neugodno. Sada se možete “proslaviti” u vlastitom domu ispred zida s hrpom vaših fotografija, odjeveni u majicu-za-po-doma, donji dio pidžame. I to pred pola familije i Tonyjem. I hrpom gledatelja.

TV TJEDAN SLAVNIH

Imaju li Prijatelji životinja pametnijeg posla od slaganja popisa najokrutnije odjevenih Hrvatica? Hoće li sljedeći popis biti onaj najštedljivije odjevenih Hrvatica? Tu bi Oscara mogla dobiti Nives Celzijus.

Još jedna zvijezda neodređenog spola, poslije Justina Biebera, zaokupirala je tabloide malih ekrana. Znate li tko je Andrej Pejić i zašto bi on/a htio/htjela promijeniti spol? I u koji?

Može li Ante Gotovac bilo koju odluku u privatnom životu donijeti bez prisutnosti televizijskih kamera? Očito ne može. I još veće pitanje, kako da još uvijek postoje osobe koje nisu čule za njega te se prijavljuju na audicije za njegovu ženu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 15:05