OSJEĆAJU SE IZDANO

Završila druga sezona ‘House of Dragon‘, fanovi bijesni: ‘Čekaj, to je to? Sad ćemo godinama čekati...‘

Emma DArcy, Zmajeva kuća, druga sezona

 Supplied By Lmk/imago Stock&people/profimedia/Supplied By Lmk/imago Stock&people/profimedia
To se radi s istrošenim likovima u petoj sezoni kada moraš popuniti 20 epizoda, a ne s iznimno popularnim likom u drugoj sezoni od 8 epizoda

Finale druge sezone HBO-ove serije "Zmajeva kuća" izazvalo je negativne reakcije dijela obožavatelja, baš kao i finale serije "Igra prijestolja", čiji je ova serija prednastavak.

U finalu druge sezone "Zmajeve kuće" najavljena je "velika bitka za kontrolu nad Westerosom, rat koji bi se mogao voditi na više fronti, s masivnim vojskama, iznimno visokim ulozima te mnoštvom zmajeva koji rigaju vatru, no da biste to vidjeli, morat ćete čekati nekoliko godina, do izlaska treće sezone jer je nedjeljno finale završilo netom prije no što se činilo da bi akcija mogla krenuti", piše The Hollywood Reporter.

Neki fanovi finale su opisali kao ‘deja vu‘. "Kako pišu, "finale prve sezone završilo je u stilu: "u redu, počinje rat", a tako je, nastavljaju, završilo i finale druge sezone.

"Finale ‘Zmajeve kuće‘ me je stvarno razbjesnilo (...) Što je sa smrti važnih likova? Obratima? Iznenađenjima? Dosta mi je više priprema za rat. KRENITE VEĆ JEDNOM U RAT", komentirao je jedan korisnik X-a.

Iako je četvrta epizoda ove sezone fanovima donijela "dobro prihvaćenu akcijsku sekvencu borbe zmajeva, a tu i tamo se pojavio i neki drugi napeti akcijski trenutak, Rhayerya (Emma D‘Arcy) i Alicent Hightower (Olivia Cooke) ove su se sezone većinu vremena motale po svojim dvorcima i prisustvovale kratkim sastancima vijeća, dok su miljenika fanova Daemona (Matt Smith) preselili u Harrenhal kako bi se također motao po dvorcu i prisustvovao sastancima - a tu su i snovi i predosjećaji".

To je preseljenje fanove posebno zbunilo jer se to obično radi s "istrošenim likovima u petoj sezoni kada moraš popuniti dvadeset epizoda", a ne s "iznimno popularnim likom u drugoj sezoni koja ima osam epizoda".

"Imam pomiješane osjećaje u vezi finala ‘Zmajeve kuće‘. S jedne strane, to mi je jedna od omiljenih epizoda dosad. S druge strane, tijekom sezone je toliko rasla napetost da mi ne sjeda odluka da se ništa od toga ne prikaže prije pauze od više od dvije godine", mišljenje je jednog komentatora na X-u.

Drugi komentator pak smatra da je "‘Zmajeva kuća‘ "serija u kojoj se sve uvijek skoro dogodi, no naposljetku zapravo ne dogodi". "Radnja cijele druge sezone stane u tri epizode, ništa više i ništa manje. A ovo finale je najgore finale koje sam vidio", dodao je nezadovoljni gledatelj serije.

"Druga sezona ‘Zmajeve kuće‘ uspješno je zamijenila osmu sezonu ‘Igre prijestolja‘ kao najrazočaravajuću i najgore izvedenu sezonu neke televizijske serije", iskazao je svoje negodovanje još jedan komentator.

Nekima se nije svidjelo što druga sezona traje kraće od prve. Glavni producent serije Ryan Condal prethodno je ustvrdio da je sezona kraća kako bi imala "dobar početak i dobar kraj", no scenaristica i producentica Sara Hess kaže, pisao je EW, da kraća sezona "nije naš odabir".

HBO je tvrdio da je ta promjena proizašla iz same priče te da nije rezultat ekstenzivnog rezanja troškova, što se događalo uslijed promjene vodstva pri Warner Bros. Discoveryju.

No, nije sve crno. Neke odluke fanovima su se veoma svidjele, tvrdi The Hollywood Reporter navodeći napeto suočavanje Rhayernyje i Alicent, Daemonovu proročansku viziju koja sadrži i kratki prikaz Daenerys Targaryen iz prve serije, dolazak Abigail Thorn u ulozi Sharako Lohar te glazbu skladatelja Ramina Djawadija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 10:09