BILI SMO NA KONCERTU

Avril Lavigne stigla s čak 150 članova ekipe i bacila pulsku Arenu u trans, Hrvatskoj je na kraju iskazala veliku čast!

Avril Lavigne u Puli 

 Lucija Ocko/Cropix
Ova je kanadska pjevačica u posljednjih 20 godina ispisala povijest, obarala rekorde i dosljedno krčila vlastiti put jednog od najutjecajnijih ženskih glasova svoje generacije

Pravi fanovi kraljice pop-punk žanra - Avril Lavigne koja je večeras po prvi put nastupila u Hrvatskoj, i to u pulskoj Areni, u sklopu velike svjetske turneje “The Greatest Hits Tour” nisu ostali razočarani. Kanadska pjevačica odmah je na početku oduševila svoje fanove velikim hitom Girlfriend. Nastavila je s hitovima What the Hell, Complicated, Smile.

- Uživanje je biti u ovom predivnom gradu. A tek ova pozornica puna povijesti, kazala je nagrađivana pjevačica na svom konceru u Puli gdje je nakon obilaska Sjeverne Amerike najveći istarski grad imao veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje nastupa, skoro pa isključivo, na festivalima.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix

Publika je dobila očekivano iako Arena nije bila dupkom puna. Mlađe i nešto starije generacije pjevušile su poznate Avriline pjesme. A posebno su ostali oduševljeni na samom kraju koncerta kada je Avril izvela tri svoje laganice u pratnji orkestra. Head above water, When you gone i I‘m with you zapečatili su njen dolazak u Pulu i dugo će ostati u pamćenju.

Inače, na dugoočekivani nastup u Hrvatskoj Avril Lavigne stigla je sa čak 150 članova ekipe. Ova je kanadska pjevačica u posljednjih 20 godina ispisala povijest, obarala rekorde i dosljedno krčila vlastiti put jednog od najutjecajnijih ženskih glasova svoje generacije. Osim što je prodala 40 milijuna albuma diljem svijeta, zabilježila je osam nominacija za nagradu Grammy u kategorijama kao što su “Najbolji novi izvođač” i “Pjesma godine” te osvojila osam Juno nagrada, te po jednu MTV Music Awards nagradu i BRIT Music Awards nagradu.

image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Zaslužila je mjesto u Top 10 na Billboardovoj ljestvici “Best of the 2000s” i drži Guinnessov svjetski rekord kao “najmlađa solo izvođačica na vrhu britanske ljestvice”, dok je “Girlfriend” postao prvi glazbeni video koji je dosegao 100 milijuna pregleda na YouTubeu. Ova Kanađanka u svijet glazbe je ušla već s 16 godina, kada je potpisala prvi ugovor s izdavačkom kućom, da bi već sa 17 objavila album prvijenac Let Go (2002.) koji je s 16 milijuna prodanih primjeraka postao najprodavaniji kanadski album te osmi najprodavaniji 21. stoljeća.

Avril Lavigne došla je u Hrvatsku na krilima uspjeha svog najnovijeg albuma “Love Sux” koji je završio pri vrhu top lista Europe, Amerike, Kanade, Japana, Australije, te pokupio mnoštvo pozitivnih kritika, postavši tako njen najbolje ocijenjen album do danas. Kao gosti na albumu pojavljuju se Machine Gun Kelly, Blackbear, Yungblud, Mark Hoppus iz Blink-182, te Travis Barker kao jedan od producenata albuma.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Čast da otvaraju za Avril Lavigne imao je bend Kraj Programa, koji se na glazbenoj sceni pojavio prije desetak godina, a čini ga kombinacija riječko-crikveničkih bendova (MBurns, TOST) uz dodatak prodornog, ali melodičnog vokala Đine Škulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 09:28