ČETVRTO IZDANJE

Jazz u vinogradu na čarobni Mađerkin breg dovodi kubanske zvijezde, sastav Yeremi Kordos & Evolution Cuban Jazz

Jazz u vinogradu

 Ivan Šardi
U Međimurju se u kolovozu održava četvrti Međunarodni jazz festival, spoj kulture i prirode

Već četvrtu godinu za redom na veličanstveni Mađerkin breg u Međimurju stiže Međunarodni jazz festival - "Jazz u vinogradu". Kako sami organizatori ističu riječ je o skladnoj vezi između kulture i prirode, a ove godine ovaj renomirani događaj održat će se od petka 23. do nedjelje 25. kolovoza

"Ove godine s oduševljenjem predstavljamo eklektičnu postavu svjetski poznatih jazz glazbenika koji će krasiti našu vinogradsku pozornicu, obećavajući nastupe koji odzvanjaju nadahnutim melodijama i živim improvizacijama. Svaka odsvirana nota je posveta legendarnoj prošlosti žanra i nazdravljanje njegovoj inovativnoj budućnosti, a kako izgleda budućnost jazza možemo čuti od onih najmlađih kroz Školu Jazz Ravne te promociju albuma ‘Timezone‘ trenutno jednog od vodećih hrvatskih mladih jazz glazbenika Borne Pehara.", najavljuju organizatori. Pored toga na festivalu će biti predstavljena i izložba "Orion, saksofon, mjesec, kontrabas" u Domu kulture Štrigova gdje će se održavati i program Masterclassa.

image

Mađerkin breg

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Mađerkin breg, vinogradi

Ivana Grgic/Cropix

Nastupe uživo začinit će međuostalim i DJ Ozren Kanceljak, a posjetitelje očekuju koncerti poljskih Tantfreakya, grupe koja je upravo izdala novi album "Theory of love", kubanskog sastava Yeremi Kordos & Evolution Cuban Jazz, što je snažna fuzija kubanske i jazz glazbe, već spomenutog Borna Pehar 4tet, te Mozes & Kaltenecker, mađarsko-belgijskog spoja dvoje iskusnih jazz glazbenika: Tamare Mózes i Zsolta Kalteneckera. U njihovim pjesmama jazz, pop i improvizacija susreću se s elektroničkim zvukovima i progresivnim glazbenim elementima, što rezultira jedinstvenim žanrom koji se najbolje opisuje kao komorni artpop. Pored toga sve će biti začinjeno i nagrađivanim Štamparovim vinima, vinarije koja odano podupire ovaj projekt od samog početka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:30