28 GODINA KASNIJE

Još jedna šala iz ‘Simpsona‘ postat će stvarnost: Cypress Hill nastupit će s Londonskim simfonijskim orkestrom

B-Real iz grupe Cypress Hill tijekom nastupa na festival Rock en Seine 2023

 Alexandre Fumeron/Afterdepth/Bestimage/Profimedia
Obožavatelji Cypress Hilla članove grupe već godinama gnjave i od njih traže da se ta šala iz ‘Simpsona‘ pretvori u stvarnost

Šala iz 152. epizode dugovječne i višestruko nagrađivane animirane humoristične serije "Simpsoni" u srijedu će navečer postati stvarnost - na istoj pozornici, onoj renomirane londonske koncertne dvorane Royal Albert Halla, naći će se legendarna američka rap grupa Cypress Hill i Londonski simfonijski orkestar.

"Simpsoni" su se u 24. epizodi 7. sezone naslovljenoj "Homerpalooza" našalili da je jedan od izvođača koji su trebali nastupiti na fiktivnom glazbenom festivalu Hullabalooza nakon konzumacije zabranjenih supstanci angažirao Londonski simfonijski orkestar.

Kad organizator festivala za to optuži Cypress Hill - grupu koja je poznata po uživanju u marihuani te promoviranju legalizacije iste - reperi se isprve ne mogu sjetiti jesu li zaista angažirali orkestar, ali se vrlo brzo dogovore i tobože priznaju da su ga angažirali.

"Znate li ‘Insane in the Brain‘?", pita član Cypressa DJ Muggs (pravo ime mu je Lawrence Muggerud) londonske glazbenike. "Uglavnom znamo klasičnu glazbu, ali možemo probati", odgovori mu violinist. Cypress Hill i orkestar potom odsviraju orkestralnu verziju pjesme "Insane in the Brain".

Obožavatelji Cypress Hilla članove grupe već godinama gnjave i od njih traže da se ta šala pretvori u stvarnost. Nakon dugih 28 godina, njihove su molitve uslišene.

Cypress Hill i Londonski simfonijski orkestar odsvirat će unikatne aranžmane pjesama s grupinog hvaljenog albuma "Black Sunday" te njezine druge velike hitove. Na repertoaru će svakako biti i "Insane in the Brain".

Reper B-Real (pravo ime mu je Louis Mario Freese) rekao je BBC-u da je grupa često razgovarala o toj šali iz "Simpsona" i nastupu orkestrom. "Ovo je jako posebno. Album ‘Black Sunday‘ prošle je godine proslavio 30 godina", rekao je B-Real te dodao da je Cypress Hill svirao u mnogo legendarnih dvorana, ali da je Royal Albert Hall svakako najprestižnija. "Pozdravljamo ‘Simpsone‘. Da ta epizoda nije napisana, ovo nikada ne bismo napravili", dodao je B-Real.

Cypress Hill je 20. srpnja 2023. godine u američkom gradu Denveru nastupio s Koloradskim simfonijskim orkestrom te taj koncert danas dođe kao generalna proba za nastup s Londonskim simfonijskim orkestrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2024 00:56