KONCERT

Khruangbin na Šalati: Stiže nam trojka iz Teksasa poznata po spajanju raznih utjecaja, od soula, duba, rocka do psihodelije

Khruangbin performs their second sold out show at the Madonna Expo Center in San Luis Obispo, California.

 Jerry/Avalon/Profimedia/Jerry/avalon/profimedia
Laura Lee Ochoa na basu, Mark Speer na gitari i DJ Johnson na bubnjevima počeli su stvarati glazbu u štali duboko u bespućima Teksasa

Američki indie bend Khruangbin dolazi na zagrebačku Šalatu 6. srpnja. Trojka iz Teksasa poznata je po spajanju raznih utjecaja, od soula, duba, rocka do psihodelije. Khruangbin je uvijek pričao mnoštvo glazbenih jezika u svom stvaralaštvu, pletući glazbu kroz utjecaj surf-rocka iz istočne Azije, perzijskog funka ili jamajkanskog duba.

Laura Lee Ochoa na basu, Mark Speer na gitari i DJ Johnson na bubnjevima počeli su stvarati glazbu u štali duboko u bespućima Teksasa, a i danas to ostaje njihovo utočište za neometano kreiranje. Ime su uzeli iz tajlandskog jezika (‘Khruangbin‘ znači avion) jer tamošnji funk je bio njihova polazišna točka, a 2013. godina koja ih je lansirala u visine.

Od debitantskog albuma "The Universe Smiles Upon You" iz 2015., koji istražuje povijest tajlandskog rocka iz 60-ih, do nasljednika "Con Todo el Mundo" nastalog pod utjecajem glazbe iz Španjolske i Bliskog istoka, bend se otisnuo na višegodišnju turneju koja ih je odvela u sve kutke svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 02:37