ZABILJEŽITE DATUM

Legendarni tenor José Carreras 23. rujna nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Jose Carreras

 Christian Schroedter/Imago Stock&people/Profimedia/Christian Schroedter/imago Stock&people/profimedia
Uz Carrerasa, čaroliji večeri svojim izvanrednim glasom i interpretacijom doprinijet će sopranistica Martina Zadro

José Carreras, jedan od najistaknutijih opernih pjevača svoje generacije, 23. rujna dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski gdje će, u pratnji Zagrebačke Filharmonije, izvesti neke od svojih najpoznatijih arija i pjesama, najavio je organizator koncerta Music Time.

Carreras je poznat po svojoj izvanrednoj vokalnoj tehnici, dubokom izražaju emocija te interpretaciji uloga u operama Verdija i Puccinija. Rođen u Španjolskoj, Carreras je svojom iznimnom umjetnošću osvojio srca publike diljem svijeta.

Tijekom uspješne karijere Carreras je ostvario preko 60 uloga na pozornici i u tonskim studijima. Također je postigao impresivne prodajne brojke s više od 85 milijuna prodanih nosača zvuka, što ga čini jednim od komercijalno najuspješnijih opernih pjevača svih vremena.

Ono što Carrerasa čini posebnim nije samo njegov glas, već i doprinos u borbi protiv leukemije. Nakon što je sam preživio tu tešku bolest 1987. godine osnovao je Međunarodnu leukemija zakladu Jose Carreras sa ciljem pružanja podrške istraživanjima i liječenju te bolesti.

Kao strastveni ljubitelj nogometa došao je na ideju da formira Tri tenora povodom otvaranja Svjetskog prvenstva 1990. u Italiji. On i njegovi prijatelji Plácido Domingo i Luciano Pavarotti namjeravali su održati koncert kao jednokratni događaj, ali zbog ogromne popularnosti nastupali su još 30 puta zajedno, ostvarujući ogromnu prodaju ploča - koja i dalje drži rekord za klasičnu glazbu.

Dirigent David Giménez, koji je poznat po svojem izvanrednom razumijevanju glasa, zajedno s Carrerasom već je ostvario brojne nezaboravne koncerte diljem svijeta. Njegovo vodstvo osigurat će besprijekornu izvedbu i nezaboravan glazbeni doživljaj za sve posjetitelje.

Uz Carrerasa, čaroliji večeri svojim izvanrednim glasom i interpretacijom doprinijet će sopranistica Martina Zadro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:39