SPEKTAKL U PULI

Lenny Kravitz raspametio dupkom punu Arenu: ‘Drago mi je što sam ponovno u Hrvatskoj. Ovo je apsolutni blagoslov‘

 Livemedia/ddp Usa/profimedia/Livemedia/ddp Usa/profimedia
Bio je oduševljen I pulskom Arenom za koju je kazao da je najljepše mjesto na kojem nastupa na ovoj turneji

Lennyju Kravitzu godine su uistinu samo broj. Pokazao je to u nedjelju navečer pulskoj publici u Areni na nezaboravnom koncertu u sklopu svoje velike svjetske turneje Blue Electric Light Tour. Njime je predstavljao svoj novi album, ali publici nije ostao dužan niti jedan hit i energiju kojom Lenny naprosto pršti i koja ga tako dugo i drži među glazbenom elitom.

Pokazao je to već u samom uvodu u koncert kad je otpjevao "Are You Gonna Go My Way". Publici je već tad bilo jasno da je očekuje fenomenalna večer i koncert na kojem je ova američka top zvijezda, koja spaja rock, soul i funk, pokazala čime zaslužuje upravo taj status. Lenny je jednostavno osvojio publiku svojom neposrednošću. Bio je oduševljen I pulskom Arenom za koju je kazao da je najljepše mjesto na kojem nastupa na ovoj turneji. Kao i mnogi prije njega, nije krio koliko ga antički amfiteatar impresionira.

image

Dolazak publike na koncert Lennyja Kravitza u Arenu

Goran Sebelic/Cropix

- Drago mi je što sam konačno ponovno u Hrvatskoj. Toliko je prošlo vremena otkad sam zadnji put bio ovdje i zato vam garantiram da neće proći opet tako puno vremena do mog povratka. Ovo je apsolutni blagoslov. Još jedan dan u životu, još jedan dan avanture, još jedan dan mogućnosti i još jedan dan da pokažemo ljubav i zahvalnost i da doživimo ovo putovanje koje zovemo životom. Svi imamo neko svoje putovanje, naše vlastite izazove i probleme, ali svaki dan koji smo ovdje imamo mogućnost živjeti od veličanstvenosti do veličanstvenosti i zato vam zahvaljujem što ste došli večeras kako biste pridonijeli svojom pozitivnošću atmosferi - rekao je ovaj svestrani glazbenik u Puli.

image
Goran Sebelic/Cropix

A onda je krenuo nizati hitove na koje nitko nije ostao ravnodušan, od "I Belong to You", "American Woman", "Fly Away", "It Ain‘t Over ‘Til It‘s Over", "Again", "The Chamber", koja je rasplesala Arenu. Nakon pauze od šest godina, publici je dao novi uvid u svoj glazbeni izričaj kroz pravu rokersku kozmologiju - od neočekivane "TK421", "Paralyzed" s novog albuma koja je inspirirana Led Zeppelinom i Pearl Jamom, ali i pjesama s početka njegove duge i uspješne karijere. Inače, najnoviji album "Blue Electric Light" strastvena je zbirka pjesama i najnoviji doprinos ovog glazbenika čiji jedinstveni stil nastavlja nadahnjivati milijune obožavatelja diljem svijeta. A sad znamo i zašto i koja je razlika između izvođača i zvijezda. Lenny je pokazao da je ono prvo jer je do samog kraja koncerta dijelio energiju sa svojom publikom kojoj nije ostao dužan bis za razliku od nekih drugih izvođača koji su dosad bili u Areni. I to ne bilo kakav. Nije mogao odoljeti, a da se ne spusti među svoje obožavatelje što je izazvalo opće oduševljenje.

image
Goran Sebelic/Cropix

Inače, turneja je rasprodana u gotovo trideset gradova diljem svijeta, a dobitnik ovogodišnjeg Grammy Global Impact Awarda publici je prenio intimnost i emocionalnost novog albuma i svog cjelokupnog glazbenog stvaralaštva. Tijekom svoje karijere, 60-godišnji Kravitz osvojio je četiri nagrade Grammy te prodao više od 40 milijuna albuma diljem svijeta. CFDA mu je nedavno dodijelio i nagradu “Fashion Icon Award”, a također je odabran kao kandidat za Hollywood Walk of Fame 2023. naglašavajući njegovu ulogu ikone stila i glazbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 01:50