GLAZBENI SPEKTAKL

Na SHIP festival stižu brojni glazbenici, kao i čovjek nagrađivan za rad na ‘Breaking Badu‘, ‘Better Call Saul‘ i ‘Walking Deadu‘

SHIP festival

 Promo/
Festival je žanrovski jako bogat tako da će svatko naći nešto za sebe, od elektronike i alternativne glazbe, preko rocka i popa do klasike i jazza

Showcase festival je glazbeni festival koji je usmjeren na predstavljanje novih i talentiranih izvođača, često pred publikom koja uključuje profesionalce iz glazbene industrije, poput menadžera, izdavača, promotora i novinara te njihovo međusobno upoznavanje. To je tip festivala koji postoji jako dugo u svijetu, a WMMC je prilagodio taj koncept hrvatskom tržištu.

SHIP okuplja više od 40 bendova iz cijelog svijeta koji će stati na čak 6 šibenskih pozornica i imati priliku zasvirati pred domaćom publikom te gostima iz susjedstva i različitih dijelova svijeta. Bendovi stižu iz Hrvatske, Engleske, Slovenije, Poljske, Makedonije, Slovačke, Turske, Srbije, Austrije, Češke, Italije, Španjolske, Francuske, Mađarske i SAD-a.

Festival je žanrovski jako bogat tako da će svatko naći nešto za sebe, od elektronike i alternativne glazbe, preko rocka i popa do klasike i jazza.

Osim koncerata, u sklopu festivala (12. do 15. rujna) postoje paneli na koje možete doći i čuti uživo neka od najjačih imena glazbene industrije. Glavni urednici portala, glazbeni producenti koji su surađivali s Netflixom i HBO-om, domaći glazbeni/PR/booking stručnjaci i mnogi drugi. Teme o kojima će pričati su raznolike, ali svaka je bitna za razvoj vaše buduće glazbene karijere, neovisno jeste li izvođač, glazbeni profesionalac ili samo ljubitelj glazbe. U četvrtak će nastupiti ekipa hrvatskih bendova i to RØLØ, IDEM, KRIES i MIMIKA ORCHESTRA.

image

SHIP festival

Promo/

Što se panelista tiče, među njima je i Thomas Golubić, koji je radio glazbenu superviziju za serije kao što su "Better Call Saul", "Breaking Bad", "The Walking Dead" i "Six Feet Under", direktor recenzija na kultnom glazbenom portalu Pitchfork Jeremyja D. Larsona, te Gemma Bradley s legendarnog BBC-a.

Festival se održava na šest bina na četiri lokacije. Na prekrasnoj Tvrđavi sv. Mihovila su dvije bine, Deck i Hull. Druge dvije su kod kultnog kluba Azimut koji je i glavno mjesto minglanja. Prva je u klubu, a druga bina "Green" je ispred kluba u parku. Treća lokacija je modularna dvorana Kuća umjetnosti Arsen, a na četvrtoj lokaciji se nalazi klub Tunel smješten u pravom vojnom tunelu.

Ulaznice za SHIP festival kupuju se putem Entrio sustava. Cijena ulaznice za koncert otvorenja u četvrtak na kojemu će nastupati KRIES, IDEM, MIMIKA ORCHESTRA I RØLØ 12.9. iznosi 34 €, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival za petak i subotu (13.9. i 14.9.), dok ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja u četvrtak i festival u petak i subotu (12.9 - 15.9.) iznosi 39€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 64€.

Koncerti i događanja u Kući umjetnosti Arsen i na Green stageu ispred Azimuta su potpuno besplatni za sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 13:20