VERY HIGH FREQUENCY

Ovo je kul bar koji je zaslužan da na otoku nikad nije dosadno. Za petak najavljuju party...

dj Markaya

 Planet Srijeda/
Lineup čine berlinski dj Curses, zagrebački Felver i domaćin Markaya

Party serijal Planet srijeda iz Zagreba ideološki se spojio s Lost in the renaissance festivalom iz grada Korčule, koji će tako postati bogato sjecište elektronske glazbe na samom vrhuncu sezone, u petak 09. kolovoza u VHF Baru uz lineup kojeg čine dj Curses, Felver i Markaya.

U renesansnoj Korčuli taj bar je sinonim za suprotstavljanje monotoniji otočkog života. VHF u pomorskoj komunikaciji znači very high frequency, bar je smješten iznad marine, te mu je osnovna namjena uživanje, a krilatica “Fail we may, sail we must”.

image
Vhf Bar/

Berlinski glazbenik i DJ Curses će se nakon tri gostovanja u Zagrebu i jednog, prošlo ljeto, u Šibeniku predstaviti i publici na krajnjem jugu. Poznat je po miješanju New Wavea 80-ih, mračnije strane Italo Disca i bljeskova Post-punka, a prepoznatljiv po svom mračnom, romantičnom stilu. Njegovo znanje i fleksibilnost održavaju plesni podij u konstantnom pokretu, dok njegova karizma ispuni prostor zaraznom energijom.

image

dj Curses

Jan Philipzen/

Felver je beskompromisni autoritet, njegova radoznalost izvan okvira ni nakon 30 godina na sceni ne popušta. I dalje ga uzbuđuje dobra glazba pa i mogućnost da putem nje na jedinstven način razmjenjuje emocije s neumornim plesačima koje svaki put iznova odvede na jedinstveno putovanje.

image

dj Felver

Jelena Janković/

Markaya za sebe često kaže da je uz more koje ga kroz cijeli život prati i okružuje na rodnom otoku Korčuli, još od tinejdžerskih dana osjetio tada neobjašnjivu ljubav prema ritmu koja ga i dalje vodi kroz svemir. Od break dance-a do svojih prvih mixeva i tako dalje zadnjih 15-tak godina svojim aktivnostima kroz razne lokalne DJ kolektive, te vlastitim projektima poput serije događanja “Lost in the Renaissance”, a od nedavno i kao vlasnik VHF Bara na Korčuli, gdje nastoji otočnu mikro scenu održati živom i zanimljivom tijekom cijele godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 14:23