JEAN MISCHEL JARRE

Pionir elektronske glazbe, Jean Michel Jarre, u Zagrebu!

Legendarni francuski skladatelj, Jean Michel Jarre, dolazi u Zagreb u sklopu svoje svjetske turneje 'World Tour 2011'. Veliki koncert održat će se u utorak 11. Listopada 2011. u Areni Zagreb. Rijetko imamo priliku prisustvovati performansu audio-vizualnih doživljaja te savršenog spajanja nevjerojatnih scenskih efekata istovremeno integrirajući najnoviju, ali i analognu tehnologiju zvuka i svjetla. Ovaj virtuoz poznat je po odanosti analognim sintesajzerima te tako originalni zvuk kakvog smo mogli čuti 1970-ih integrira i u novije materijale.

Jean Michel Jarre pionir je elektronske glazbe te je uvelike pridonio glazbenoj evoluciji 20. stoljeća, razvoju elektronskog žanra, synthpopa, ambijentalne glazbe te New Agea. Do sada je prodao više od 80 milijuna ploča, a prvi uspjeh ostvario je 1976.g. albumom Oxygène koji je prodan u 12 milijuna primjeraka. Tijekom svoje karijere Jean Michel Jarre je održavao velike koncertne spektakle, koristeći velike građevine poput piramida, Eiffelovog tornja ili čak cijele gradove kao pozornice. Najpoznatiji takav nastup bio je u Parizu na Place de la Concorde pred zavidnih milijun ljudi. Najveći ikad 'open-air' koncert bio je na 850 godišnjici Moskve kada je prisustvalo 3,5 milijuna ljudi.

Danas je on sinonim za mistično. Svojim albumima Oxygène, Equinoxe te Magnetic Fields postao je vizionar koji je utjecao na mnoge umjetnike od Air, Daft Punka, Mobya te sve do The Chemical Brothersa i mnogih drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:56