Pobjednica Večeri šansone

Po struci je veterinarka, mikrofon obožava od osme godine, sudjelovala je u ‘The Voiceu‘ i sad je trijumfirala debitantskom pjesmom

Duška Brčić Šušak nastupila je s pjesmom ”Balada za njega”

 Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
Duška Brčić Šušak s pjesmom "Balada za njega" pobjednica je 27. izdanja Večeri dalmatinske šansone što se ovog vikenda održala u Šibeniku

Ljudi dragi, hvala do neba. Ovo je za mene Big deal! Hvala vam za prvu nagradu publike i nagradu za najbolju interpretaciju - poručila je Duška Brčić Šušak, pobjednica 27. izdanja Večeri dalmatinske šansone što se ovog vikenda održala u Šibeniku.

Stasita 25-godišnja Sinjanka koja je na šibenskoj pozornici zasjala u bijeloj kreaciji televizijskoj je publici poznata kao natjecateljica HRT-ovog showa The Voice. Po struci je veterinarka, ali njen život je glazba, a prvi mikrofon u ruke je primila kao osmogodišnja curica. U Šibeniku je nastupila kao debitantica s pjesmom pod nazivom ‘Balada za njega’ što su je za nju napisali Duško Rapotec Ute i Lara Hajdarpašić.

Veteran Ibrica Jusić primio je u Šibeniku nagradu za životno djelo, a publiku je očarao skladbom ‘Ka‘ cukar u vodi‘.

Druga nagrada publike pripala je Antoniju Perini za pjesmu ‘Ako možeš‘, a treća klapi Trogir s pjesmom ‘Kišom natopljeno vrime‘.

Prvu nagradu žirija primila je Gabrijela Brajčić, drugu Ive Županović, a treću nagradu žirija osvojila je Yoshka. Nagrada za najbolje stihove pripala je HTV-ovom uredniku Nikoli Krstiću za pjesmu ‘Arsenu tamo‘ u interpretaciji Ivana Colarića, glumca koji bi trebao glumiti Mišu Kovača u filmu čije je snimanje najavljeno u medijima.

27. izdanje Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku počelo je u petak velikim koncertom Meri Cetinić. Pjevačica koja je obilježila hrvatsku i dalmatinsku glazbu nastupila je na ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, najljepšem šibenskom trgu smještenom između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice. Zajedno sa svojim gostima, Meri Cetinić izvela je brojne hitove, a s oduševljenjem ju je pratilo prepuno gledalište. Snimku te večeri publika će moći pratiti večeras na HTV1.

U Šibeniku su nastupali i Mladen Grdović, Ivana Banfić, Alen Vitasović, Mila Elegović, Nenad Vetma... Što se mode tiče, hvala bogu, dalo se nazrijeti kako se radi o ljetnom festivalu što znači da svi izvođači nisu bili zavijeni u crninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 12:35