BILO JE VESELO

Pogledajte ove nevjerojatne scene iz splitske zračne luke. Glazbenici milanske La Scale iznenada su zasvirali...

Gudači milanske La Scale

 Antonio Macan./Antonio Macan.
Bila je to ideja našeg pijaniste Mateja Meštrovića, a aerodrom je ispunila kadenca ‘Četiri godišnja doba‘

Poneki ulični svirač ili glazbenik koji krati vrijeme svirajući dok čeka polijetanje svog zrakoplova ne bi iznenadio putnike na aerodromu, no cijel ansambl k tome još s gudačima čuvene milanske La Scale, bez sumnje su iznenađenje. A upravo se to jutros dogodilo u splitskoj Zračnoj luci Sveti Jeronim, a sretnici su uživali u kadenci "Četiri godišnja doba" koju je aranžirao Matej Meštrović.

image

Matej Meštrović

Antonio Macan./Antonio Macan.
image

Putnici uživaju u nastupu

Antonio Macan./Antonio Macan.

Petnaest glazbenika predvođenih Meštrovićem, našim pijanistom i skladateljem i virtuozom, izvelo je flash mob uz klavir aerodroma u Kaštelima. Kako su istaknuli nakon izvedbe, ovo je prvi put da je La Scala zasvirala na jednom aerodromu.

"Na ideju sam došao spontano, jučer nakon sjajnog koncerta u Meštrovićevim Crikvinama - Kaštilcu. Naime, splitski aerodrom prvi je aerodrom u Hrvatskoj koji ima klavir, pa sam kolegama glazbenicima iz La Scale predložio da putnicima priredimo iznenađenje i odsviramo kadencu koja spaja Runjićevog ‘Galeba‘ i Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba‘, kao poruku zajedništva hrvatskih i talijanskih umjetnika.", rekao je Meštrovićkoji je sinoć s gudačkim orkestrom La Scale pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića nastupio u Meštrovićevim Crikvinama - Kaštilcu u sklopu druge večeri Melodija Jadrana - "Melodije Classic".

image

Gudači milanske La Scale

Antonio Macan./Antonio Macan.
image

Gudači milanske La Scale

Antonio Macan./Antonio Macan.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 23:18