HITNA OPERACIJA

Pozadina otkazivanja koncerta na Šalati: Je li se pjevaču Queens of the Stone Agea vratio rak?

Josh Homme

 Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Američki rock-bend otkazao je koncerte u Zagrebu, ali ukupno i u osam zemalja

Američki rock-bend Queens of the Stone Age, koji je 23. i 24. srpnja u sklopu svoje europske turneje trebao nastupiti i u Zagrebu, svoj je dolazak u Hrvatsku, ali i Francusku (Vitrolles), Slovačku (Trenčin), Njemačku (Berlin), Češku (Ostrava), Austriju (Beč), Rumunjsku (Cluj) i Grčku (Atenu) otkazao.

"Queensi su jako razočarani što neće moći svirati za vas. Ispričavamo se zbog neugodnosti te dijelimo vašu frustraciju i razočaranje", poručili su iz benda.

- Nismo imali izbora, Josh se hitno mora vratiti u Ameriku. Pokušali smo sve, ali nastavak turneje više nije opcija, objasnili su na društvenim mrežama.

Bio već na operaciji

Razlog otkazivanja je, obznanio je bend, hitna operacija frontmena Josha Hommea (51). Priroda te medicinske intervencije nije poznata, no Homme se u prethodnim slučajevima nije ustručavao govoriti o svom zdravlju te je otvoreno govorio o zdravstvenim problemima s kojima se suočavao.

Prošle je godine, primjerice, piše Variety, podijelio da mu je godinu prije dijagnosticiran rak te da se, kako bi ga odstranio, podvrgnuo operaciji.

Lani objavili album

Datumi europskih nastupa planiranih za kolovoz te koncerata u Sjevernoj Americi koji bi se trebali održavati do studenoga još uvijek stoje na internetskoj stranici benda. QOTSA prošle su godine, nakon šestogodišnje pauze, izdali svoj novi, osmi album "In Times New Roman".

Frontmen te primarni autor materijala benda QOTSA je formirao 1996. godine u Seattleu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2024 12:08