SUPERBAKA DJ

Ruth Flowers ima 69 godina i najstariji je DJ na svijetu. Mi vas vodimo u zagrebački klub Gallery

"Uvjerena sam da mnogi koriste droge na partijima, ali nisam vidjela tako nešto. Šteta je da tako mladi trebaju poticaj za uživanje u životu. Osobno nikad nisam osjetila potrebu za konzumiranjem."

Najpoznatija baka showbiznisa Ruth Flowers ima 69 godina i najstariji je DJ na svijetu.U povodu prvog gostovanja u Zagrebu dala je intervju Jutarnjem

Radije ću potpisati ugovor s izdavačkom kućom, nego sa staračkim domom! - moto je najpoznatije bake showbiznisa, karizmatične 69-godišnje engleske DJ-ice Ruth Flowers. Neobična i energična starica poznata je kao Mamy Rock, a DJ-ingom se počela baviti prije četiri godine. Njeni nastupi koštaju od 6 do 8 tisuća eura. Povodom sutrašnjeg prvog nastupa u Hrvatskoj, u zagrebačkom Galleryju, za Jutarnji je dala ekskluzivni intervju.

• Kako to da ste se u 69. odlučili baviti DJ-ingom?

- Unuk me pozvao na svoj rođendanski tulum u jednom londonskom klubu. Svjetlosni efekti, bass zvukovi, elektronika... Oduševila sam se. Bilo je tako drugačije od plesnjaka na koje sam išla kao mlada. Osjećala sam se mladom. Ta noć zasjenila je moje dotadašnje poglede, a svoju ideju sam rekla unuku koji me spojio s francuskim producentom Orelom Simonom. Ispočetka sam mislila da je ideja posve luda, ali onda sam rekla što imam izgubiti.

• Što ste radili prije?

- Imala sam trgovinu tekstilom i vodila jedan make-up studio. Ali cijeli život sam okružena glazbom. Dolazim iz glazbeničke obitelji. Živjela sam 10 godina i u Portugalu, gdje sam nastupala.

• Kakav je osjećaj kada nastupate na partiju?

- Klupska atmosfera je super, mladi ljudi su veseli i dragi.

• Što je s vašim bioritmom? Kad spavate?

- Moj bioritam je dobar. Cijeli život blagoslovljena sam bezgraničnom energijom i dobrim zdravljem. Noćni život mi ne smeta i obožavam plesati. Možda je i moje 40-godišnje vegetarijanstvo zaslužno za to. Trčala sam i maraton u Londonu s 57.

• Što vam obitelj i prijatelji kažu o karijeri?

- Suprug mi je umro nakon 46 godina zajedničkog života. To je bio i razlog što sam se vratila u Englesku. Da je živ, vjerojatno ne bih toliko putovala, ali sigurno bi me podržao. Sin misli da je super to što radim, a prijatelji su oduševljeni.

• Što mislite o drogama?

- Uvjerena sam da mnogi koriste droge na partijima, ali nisam vidjela tako nešto. Šteta je da tako mladi trebaju poticaj za uživanje u životu. Osobno nikad nisam osjetila potrebu za konzumiranjem.

• Koji su vam planovi?

- Nakon Hrvatske sviram u Francuskoj i u New Yorku na humanitarnom eventu. Drugi album se snima, a najavni singl ‘69’ radila sam s mladim Amerikancem Rizom, koji ujedno radi na novom albumu Britney Spears.

Jutarnji list vodi 10 svojih čitatelja u Gallery, a sve što morate napraviti jest biti fan naše Facebook stranice i kliknuti LIKE na ovaj post.

Dobitnici po 2 ulaznice za Ruth Flowers su:

Dario Auker

Vida Petrušić-Eremut

Matko Burča

Tamara Brezičević

Igor Žabčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:16