‘PRAVILA SU PRAVILA‘

Ryanair putnici zabranio ulaz u avion, razlog je nevjerojatan: ‘Rekli su da je predug jedan centimetar‘

 Imago/alamy/alamy/profimedia/Imago/alamy/alamy/profimedia
Let nije bio popunjen ali slavnoj umjetnici nisu dozvolili da plati dodatno sjedalo za svoj 200 godina stari teret

Priznata violinistica Esther Abrami tvrdi da je doživjela poniženje kada joj je pri pokušaju ukrcaja na avion zabranjeno da u njega unese dvjesto godina staru violinu.

"Ovo je prvi put da sam doživjela takvu nepristojnost i javno poniženje", napisala je glazbenica koja u tom trenu iz Marseillea putovala za Berlin na snimanje trećeg albuma za Sony Classical.

Iako je bila spremna platiti da joj dopuste da unese violinu, to joj nije dozvoljeno. Francuska je violinistica, tvrdi, pokušala platiti dodatno sjedilo, no to joj nije dopušteno, iako let nije bio u potpunosti popunjen. Rečeno joj je, dodaje, da violinu može staviti s prtljagom ili ostaviti na aerodromu.

"Objasnila sam vrijednost i krhkost violine. Preklinjala sam ih objašnjavajući im da snimam album istog tog dana te napominjući da sam prethodno s tom kompanijom letjela nebrojeno mnogo puta te da ovako nešto nikad nisam doživjela. Došlo je i do toga da sam predložila opciju da violinu izvadim iz kutije, no ostavim u zaštitnoj tkanini i naprosto držim u ruci tijekom cijeloga leta, a kutiju stavim u kargo. Natjerali su me da na podu otvorim kutiju, violinu položim na mjesto za mjerenje kofera. Ručna prtljaga, koju sam već bila platila, ne smije biti duža od 55 cm. Moja violina je dužine 56 cm. Dijagonalno je stala, a inače je ograničenje prelazila za 1 cm. No, i to mi je odbijeno", podijelila je to iskustvo s Ryanairom sa svojih tristotinjak tisuća pratitelja na Instagramu.

image

Esther Abrami

Pa Images/alamy/alamy/profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Priznala je da se ipak osjeća "kao sretnica" jer je istog dana uspjela kupiti ‘last minute‘ kartu za drugi let, kod druge kompanije.

"Nema svaki glazbenik tu priliku. Propuštanje leta često znači propuštanje vitalne poslovne prilike, bilo da je riječ o nastupu, snimanju ili važnom sastanku. U industriji gdje je važna svaka prilika, takav incident može imati šire posljedice, utjecati na reputaciju te mogućnosti u budućnosti. To je neprihvatljivo", naglašava violinistica s diplomom prestižnog londonskog konzervatorija Royal College of Music i Royal Birmingham Conservatoire.

Abrami svira violinu Jean-Baptiste Vuillaume.

Kako piše New York Post, Abrami, koja je prije dvije godine debitirala u koncertnoj dvorani Royal Albert Hall, BBC Music Magazine je 2021. godine proglasio "zvijezdom u usponu".

"Potpuno neprihvatljivo @ryanair. Više nikad neću letjeti s vama", izjasnila se violinistica Tiffany Laurén, dok je pijanistica Eliane Correa komentirala: "@ryanair gubi klijente. Zbog ovakvih primjera većina glazbenika koje poznajem, kada nosi instrumente, odbija letjeti Ryanairom".

Ryanair je za The Post pak, među ostalim, poručio da "violinisti koji putuju s Ryanairom moraju poštovati ista pravila kao i svi drugi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 15:57