DINOSAUR JR U ZAGREBU

Šećer na kraju bila je obrada The Cure

 Marko Todorov/CROPIX

Subotnji nastup Dinosaur Jr u ispunjenoj Tvornici bilo je njihovo drugo hrvatsko ukazanje, a trojka iz Massachusettsa predstavila nam se u originalnoj postavi: pjevač i gitarist J. Mascis, basist Lou Barlow i bubnjar Murph.

Uštimavanje gitare

J. Mascis nikada nije bio oličenje komunikativnosti, pa kada je u 22 sata njegova duga sijeda kosa provirila iza pojačala poslaganih na sredini stagea, znali smo da će i ovom prilikom biti prilično introvertan. Između pjesama je do besvijesti uštimavao gitaru, a njegovo pomalo lijeno pjevanje, mrmljanje strofa i gutanje pojedinih riječi bilo je potisnuto zvukom gitare, punim distorzije i feedbacka, tu i tamo disonantnim i namjerno nesavršenim. Masciseve solaže nisu zasmetale ni kada su trajale po nekoliko minuta, kao na prekrasnoj ''Forget The Swan'' na kojoj su Mascis i Barlow izmjenjivali vokale. Umjesto da svira samo osnovni ton Lou Barlow također je opaljivao zaigrane akorde na svom basu, a Mascisa je zamijenio za mikrofonom na obradi pjesme njihovog prvog benda Deep Wound.

Provjereni favoriti

Nisu izostali ni provjereni favoriti kao što su ''The Wagon'', ''Out There'' i ''Freak Scene'', no možda najveći kompliment koji možemo dati bendu jest taj da novi album ''I Bet On Sky'' zvuči kao da je star barem 20 godina. Šećer na kraju bila je obrada The Cure ''Just Like Heaven'', koja je svojim abruptnim završetkom na najbolji način zaključila ovaj nesavršeno savršeni koncert.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:22