JUTARNJI VAS POZIVA

Sprema se spektakularni tulum ispred HNK: U nedjelju će Zagrepčani plesati uz najveće hitove zadnjih 60 godina

Spektakli ispred HNK u organizaciji Jutarnjeg

 /Cropix
U nedjelju 7. srpnja HNK i Jutarnji organiziraju besplatni spektakl na otvorenoj sceni, a program u četiri čina počinje u 20.30

Operni pjevači, glumci i baletani HNK u Zagrebu ove će nedjelje stati na pozornicu ispred HNK formom koja nije uobičajena za njihov umjetnički rad. Naime, HNK i Jutarnji list u nedjelju 7. srpnja spremaju veliki tulum na otvorenom, a publiku okupljenu ispred kazališta će glazbeno vratiti u vrijeme zagrebačke profinjenosti, plesnjaka, u vrijeme rock and rolla, vinila, bezbrižnosti, okupljanja muzičara na kultnim mjestima... Vrijeme je to kada su nastajale pjesme koje u voljenom gradu i dalje žive.

image
Neja Markicevic/cropix/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Naime, četvrtu godinu zaredom sprema se nova posveta Zagrebu. Tema programa je rock and roll. Ovo je grad koji je oduvijek bio rasadnik kultnih bendova i pjesama. Priprema se posveta rock and rollu i popularnim plesnjacima, izbor je pao na najpopularnije pjesme iz tih vremena, a autorski je potpisuju glazbeni producent Ante Gelo i glumac Nikša Kušelj.

Program kreće od 1960. godine, nastavlja se u 70-e, 80-e, 90-e pa sve do današnjih dana. Ukratko, vremeplov dobre glazbe kroz desetljeća.

image

Goran Grgić, Tereza Kesovija.

Neja Markicevic/cropix/Cropix
image

Gabi Novak

Livio Andrijic/cropix/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

A iza ovog spektakla tri su fantastična programa. Sve je počelo u doba korone s pjesmama posvećenim Arsenu Dediću, a zdušnu podršku projektu dala je Gabi Novak, a i Tereza Kesovija. Priča se nastavila glazbom iz ere novog vala, a na oduševljenje publike programu su se kao gosti pridružili i ‘zagrebački dečki‘ Davorin Bogović i Renato Metessi. Lani je odana počast velikim zagrebačkim autorima, pjesnicima, aranžerima, pjevačima i bendovima (od Britvića, Goloba i Robića preko Špišića i Krajača pa do Dujmića, Houre, Rippera...). Jednostavno Zagrebu, kao prijatelju, programom "Vraćam se, Zagrebe, tebi".

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

Stoga će svi oni koji planiraju doći ispred zagrebačkog HNK, u nedjelju u 20.30, moći uživati u programu koji je, kazališnim rječnikom, osmišljen u četiri čina.

Ispreplest će se 60-e: Ribnjak i plesnjaci, 70-e: Saloon i hipiji, 80-e: Kulušić i pop-art te 90-e i beyond: Apokalipso i nova epoha, te na kraju rastanak uz Nostalgiju i nova svitanja.

Ansambli HNK koji sudjeluju u programu:

Drama:

Ksenija Marinković

Dušan Bućan

Ana Begić Tahiri

Tena Štivičić

Igor Kovač

Ivana Boban

Olga Pakalović

Lana Barić

Darija Lorenci Flatz

Sandra Lončarić

Jelena Perčin

Glorija Dubelj

Gita Hajdarhodžić

Filip Vidović

Ivan Colarić

Marin Stević

Rok Juričić

Lovro Juraga

Kristijan Potočki

Nikša Kušelj

Mirna Rustemović

Nikolina Belan

Opera:

Dubravka Šeparović Mušović

Siniša Štork

Gianni Gamulin

Kristijan Beluhan

Balet:

Miruna Miciu, Taiguara Goulart

- 60-e

"Twist na ulici"

Iva Vitić Gameiro, Guilherme Gameiro Alves

- 70-e

"Srela sam se s njim"

Rieka Suzuki Sumitomo, Takuya Sumitomo

- 80-e

"Apokalipso"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 13:26