DARK INDIE POP BOMBA

Zapamtite ime Naentu: Glazbu koristi kao oblik terapije, a kroz pjesme istražuje širok spektar emocija

Jordi Ilić

 J. Božić/J. Ilić
Prvi singl ‘Bolibok‘ nastao je u DIY kućnoj radinosti Jordi Ilić - od pisanja, preko snimanja i produkcije pa sve do miksa

Jordi Ilić, članica benda Tús Nua, najavila je svoj novi solo projekt pod imenom Naentu. Svojim prvim singlom "Bolibok", koji donosi melankoličnu indie pop melodiju, Jordi otvara vrata budućem EP-u.

Naentu je solo projekt poznatog imena na nezavisnoj glazbenoj sceni. Iza tog imena krije se Jordi Ilić, članica shoegaze benda Tús Nua koji je trenutačno na pauzi. Pjesma Tús Nue "Fight!" svojedobno je na legendarnoj radiostanici KEXP bila Song of the Day, a oba albuma benda ("Horizons" iz 2017. i "Nothing Personal" iz 2021.) našla su se na brojnim top listama najboljih hrvatskih albuma.

Nakon stanke, Ilić je - pod pseudonimom Naentu - objavila dugoočekivani singl "Bolibok", koji najavljuje budući EP.

Ova dark indie pop pjesma melankolične melodije donosi priču o dvoje ljudi koji su fizički na istom otoku, ali emocionalno udaljeni miljama.

Skoro cijeli "Bolibok" je, od početka do kraja, nastao u DIY kućnoj radinosti Jordi Ilić - od pisanja, preko snimanja i produkcije pa sve do miksa. Jedina iznimka je master koji je radio Igor Meister, koji o pjesmi kaže: "Koliko Tús Nua opus evocira outward meditativni kozmički beskraj, toliko Naentu okreće za 180° introspektivno pičeći unutra, drito u srž. Ne sjećam se kad mi je zadnji put gusti zid pulsirajućeg downtempo basa toliko vjerno dočarao melankolično ljeto".

Naentu koristi glazbu kao oblik terapije, stvarajući pjesme koje istražuju širok spektar emocija. Tekstovi govore o osobnom rastu, nijansama zaljubljivanja i odljubljivanja, borbi s queer identitetom te životnim izazovima.

image

Jordi Ilić

J. Božić/J. Ilić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. kolovoz 2024 16:10