NEŠTO DRUGAČIJE

Želite plesati u ljetnikovcu na Tuškancu? Ova stara ljepotica poprište je najboljih provoda u Zagrebu. Evo kako ‘upasti‘

 Davor Pongracic/Cropix
Ljetnikovac ima graditeljsku i kulturno-povijesnu vrijednost, bio je do prije nekoliko godina pod MORH-om, i tu je bila Policijska akademija, a onda je vraćen nasljednici nekadašnjih vlasnika....

Ladanjski posjed Werner-Kolmar na zagrebačkom Tuškancu bio je od 1820. u vlasništvu trgovca Valentina Wernera, potom je sagrađen ljetnikovac koji bankar Edmund Kolmar 1889. dograđuje i gradi staju prema projektu Lea Hönigsberga.

Objekt je adaptiran i prigrađen s dvorišne strane 1929. za vlasnika dr. Milana Marića, jednog od najbogatijih ljudi između dva svjetska rata. Ljetnikovac ima graditeljsku i kulturno-povijesnu vrijednost, bio je do prije nekoliko godina pod MORH-om, i tu je bila Policijska akademija, a onda je vraćen nasljednici nekadašnjih vlasnika... No dok čeka obnovu i novu namjenu, ovdje se održavaju zanimljive manifestacije, povremeno najbolje u Zagrebu.

Program Planet srijeda pozdravljajući dolazak ljeta, svoj obred zabave Ivanjske noći održat će 28. lipnja u Vili Werner na zagrebačkom Tuškancu, i to uz plodan muzički odred. Čine ga Doxia, Felver, illillillillill, Kendal, Melanie Havens i Mufti.

image
PS/

Kendal, član je dvojca Infravision uz Pabla Bozzija, koji je bio prethodni gost Planet srijede. Zapažen prema bezvremenskim produkcijama i DJ nastupima, ovaj Francuz, kako najavljuju, unosi euforiju i nostalgiju na plesni podij, spajajući italo disco s EBM-om, tranceom i synth-waveom.

Multitalentirana Melanie Havens dokazat će ponovno svoj status jednog od najsvježijih imena scene. Bez obzira je li u Berlinu gdje živi, rodnom Sao Paulu ili nedavno u zagrebačkom Željezničaru, bez greške isporučuje živahnu fuziju žanrova kao što su body music, wave, italo, techno, electro i post-punk.

Uz Melanie, vraća se i omiljeni Mufti, meksički umjetnik spreman za svaki plesni podij. Ostao je zapamćen njegov nastup u klubu Attack. Posao arhitekta napustio je kako bi se u potpunosti posvetio projektiranju muzičkih dragulja, u rangu od itala do new wavea, koje danas plasira na brojnim svjetskim pozornicama.

image
Planet Srijeda/

Regiju predstavlja DJ illillillillill, nepobjedivi romantik i obijač beogradskih plesnih podija. Ovaj profesionalac u kulturi i industriji zabave, svjesni član društva i glasni borac za pravdu, za sebe kaže da nije DJ, već ekstatično lomi zvuk ispred i iza pulta.

Strast za muzikom, puno veću od samog miksanja, pokazat će Doxia, prisutna već desetak godina na zagrebačkoj sceni. Vjerujući u stvaranje uključivog okruženja na plesnom podiju, inspiraciju primarno pronalazi u undergroundu techna, trancea i housea, koji nose emotivnu dimenziju.

Kapljicu čarolije kao obavezni sastojak svakog dobrog partyja i Ivanjske noći dodat će i sam Felver, tata Planet srijede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 15:57