NA OTOKU PAGU

Ana Pogorelić i Luka Šatara odigrali djelo Tennesseeja Williamsa koje se dosad nije izvodilo na našim prostorima

Duodrama

 Elvis Smit/
PagArtFestival nastavit će se koncertom na turističkom brodu Festini na kojem će albansko-francuski violončelist Vlorent Xhafaj izvesti dvije Bachove suite...

U sklopu 26. PagArtFestival na ledini podno crkve u Starom gradu Pagu dvoje mladih glumaca, Ana Pogorelić i Luka Šatara, odigrali su Duodramu Tennessee Williamsa koja dosad nije izvođena na našim prostorima. Prijevod i adaptaciju priredila je Ana Pogorelić, balerina i kazališna glumica, dok su režiju i scenografiju osmislili zajedno.

Glumački par paškoj je publici poznat od prošlog ljeta kad je izveo Delirij u dvoje E. Ionesca na istom prostoru. Autorica glazbe je Katarina Ranković, pijanistica i skladateljica iz Beograda, svjetlo i zvuk realizirao je Tonči Tičić iz Paga, a šminku Dino Baksa iz Zagreba. Predstava je realizirana u produkciji ŽabaTeatra iz Zagreba.

Kako saznajemo, "brojna publika odlično je primila ovo zahtjevno i slojevito djelo".

PagArtFestival nastavit će se koncertom na turističkom brodu Festini na kojem će albansko-francuski violončelist Vlorent Xhafaj izvesti dvije Bachove suite i jednu skladbu Srđana Dedića (12. kolovoza), a za kraj je najavljen recital mlade pijanistice Neže Pogačar iz Slovenije (17. kolovoza).

Festival se održava uz financijsku potporu Grada Paga, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Turističke zajednice Grada Paga, Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije, Jadran-galenskog laboratorija Rijeka i HUZIP-a, uz pomoć brojnih donatora te podršku i gostoprimstvo Župnog ureda Grada Paga te nezaobilaznu pomoć brojnih prijatelja organizatora – Umjetničke organizacije "Lovro&Nina".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:01