SHAKESPEAREOVO KAZALIŠTE NA TURNEJI

JEDINSTVENI KAZALIŠNI POTHVAT Hamlet londonskog kazališta The Globe gostuje u ZKM-u

Turneja je počela na službeni dan Shakespearova rođenja 23. travnja 2014. i riječ je o jedinstvenom kazališnom pothvatu koji će obuhvatiti 205 naroda svijeta

Predstava “Hamlet” u izvedbi slavnog londonskog kazališta “The Globe”, izgrađenog na mjestu starog Globea u kojem je Shakespeare premijerno izvodio svoja besmrtna djela, gostuje u utorak 17. lipnja u režiji Dominica Dromgoola i Billa Buckhursta u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Gostovanje je dio velike dvogodišnje turneje tog kazališta pod nazivom “The Globe to Globe Hamlet”, povodom 450. godišnjice rođenja Williama Shakespearea (1564.-1616.). Turneja je počela na službeni dan Shakespearova rođenja 23. travnja 2014. i riječ je o jedinstvenom kazališnom pothvatu koji će obuhvatiti 205 naroda svijeta, a predstave će se izvoditi u nacionalnim kazalištima kao i na gradskim trgovima i brojnim drugim mjestima.

Pritom vrijedi spomenuti da je osam godina nakon što je Hamlet napisan, 1608. godine, izveden na brodu kraj obale Jemena, a deset godina kasnije “Hamlet” je krenuo na svoju prvu turneju po sjevernoj Europi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:07