MALI GORNJOGRADSKI FESTIVAL

Na Festivalu vas čekaju violončelistica Monika Leskovar, glumac Miran Kurspahić, predstava prema tekstu Tenesseeja Williamsa...

Miran Kurspahić

 Josip Moler/Cropix
‘Od 23. do 27. listopada priređujemo niz događaja. Za početak popularnu turu u Muzeju grada Zagreba...‘

"S velikim veseljem najavljujemo novo izdanje festivala započetog lani, zahvaljujući Posebnom Javnom pozivu za financiranje programa Kulture i umjetnosti u zajednici Grada Zagreba, koji nam je omogućio da djelujemo za zajednicu, da priredimo program koji će nas okupiti, povezati i ispuniti. I kad je jednom zaiskrila ta luč poziva na zajedništvo, trudit ćemo se da i dalje gori", poručuju organizatori Malog gornjogradskog festivala te nastavljaju:

"Od 23. do 27. listopada priređujemo niz događaja. Za početak popularnu turu u Muzeju grada Zagreba "Zbigecani Zagreb uz Keti klinček" i predstavljanje Srđana Dedića, skladatelja iz susjedstva u Kuli nad Kamenitim vratima, a zatim svakodnevno vodstvo po postavu Muzeja grada Zagreba.

Festival priprema izložbu origamija Igora Petlevskog, botaničku šetnju kroz parkove Gornjega grada, recitirat će i glumiti Ana Pogorelić i Luka Šatara, predavati Lucija Rücker, sve stanovnici Gornjega grada, a pridružit će se i zagrebački gosti; violončelistica Monika Leskovar, glumci Nikša Marinović i Miran Kurspahić te orguljaši Aleksej Vilegžanin iz Austrije i Tea Kulaš iz Zadra kroz koncerte, predstave, radionice i poetsku večer. Slušat ćemo glazbu orgulja i misli Joze Kljakovića u crkvi sv. Marka, stihove Ivice Prtenjače u caffe baru Abesinija, pogledati predstave Čudesno putovanje Rock i Rolla (10+) u podrumu caffe bara Crni mačak i Teatra Aplauz te Duodramu Tenesseeja Williamsa u Kazalištu Mala scena. U prostoru Mjesnog odbora Gornji grad družit ćemo se uz programe Joga i čaj, Tango i šampanjac, i radionicu za djecu Upoznajmo orgulje.

Svi su pozvani, ulaz na sva događanja je slobodan, uključujući i vodstvo po postavu Muzeja grada Zagreba za vrijeme festivala, jednom dnevno, uz prethodnu najavu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 11:06