ONI DOLAZE

Očekujte pravi spektakl večeras: mladi glumci priredit će vam zabavu kakvu nećete zaboraviti

Melody Martišković, Fabijan Komljenović, Lara Nekić, Jan Kovačić

 /Cropix
U Petom kupeu večeras će nastupiti Lara Nekić, Jan Kovačić, Melody Martišković te Fabijan Komljenović

I druga sezona projekta ‘Oni dolaze‘ Jutarnjeg lista te intendantice riječkog HNK Dubravke Vrgoč, koji mladim nadama hrvatskog glumišta daje priliku da se predstave javnosti, dolazi kraju. Zadnje, šeste večeri sezone publici će se svojim originalnim nastupima predstaviti Lara Nekić i Jan Kovačić te Melody Martišković i Fabijan Komljenović.

Završnica će okupiti, kako glumce čije smo nastupe gledali ove sezone, tako i one koje pamtimo iz prošle.

Melody Martišković još je u djetinjstvu znala da želi postati glumica. Od malena je priređivala točke i male predstave. Prvi ozbiljni korak prema ostvarenju te želje napravila je u prvom razredu osnovne škole kada se upisala u Zagrebačko kazalište mladih. Prvu ulogu je ostvarila u filmu Vinke Brešana "Svjedoci". Uloga je bila mala, no Melody je scenu dijelila s Almom Pricom i Leonom Lučevom. Najzahtjevnije razdoblje prošla je ipak na prvoj godini diplomskog studija kada je istodobno studirala, radila na predstavi te snimala film.U kazalištu najviše voli vrijeme proba te proces u kojem s kolegama stvara novi svijet, dok na filmu cijeni preciznost i organiziranost ekipe na setu.

Fabijan Komljenović u djetinjstvu je maštao o tome da će postati pjevač, a nakon srednje glazbene škole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upisao je glazbenu pedagogiju, no za studija se bavio i glumom te igrao u Komedijinoj predstavi "Spamalot", Gavellinoj predstavi "Kao na nebu" te predstavi "Famozna" kazališta Histrioni. Mladi umjetnik, vlasnik diploma dviju Akademija, glumio je i u "Crno-bijelom svijetu" te sinkronizirao animirane filmove, a radio je i kao profesor solfeggia. Prije nastupa nema tremu koja bi negativno utjecala na njega ili na kvalitetu njegove izvedbe. U tom se kontekstu, naime, vodi riječima profesorice tambure iz osnovne škole Mirele Brezarić koja mu je prije jednog nastupa rekla: "Nemaš sad vremena za tremu, sad ćeš imati nastup, ne možeš oboje".

Lara Nekić za sebe kaže da je ‘jack of all trades‘, osoba širokog spektra interesa i sposobnost. Kao glumica je, kaže pak, veoma predana, radnik i štreber. Glumiti je počela kao djevojčica, a prvi nastup je ostvarila u drugom razredu osnovne škole u predstavi "Mislav u svijetu bajki". Mnogo godina kasnije igrala je u "Ekvinociju" Ive Vojnovića u režiji Krešimira Dolenčića. Scenu je dijelila sa zvijezdama hrvatskog glumišta kao što su Zrinka Cvitešić i Goran Višnjić. Posebnu sentimentalnu vrijednost za nju ipak ima uloga Biserke u autorskom projektu Kristine Grubiše i Karle Leko. Trema se kod nje manifestira u obliku pozitivnog uzbuđenja, a kada joj lijek za tremu ipak zatreba, spas nađe u dubokom udahu.

Larin dramski partner dvadesetpetogodišnji je Jan Kovačić., koji je Akademiju upisao od trećeg pokušaja - u Osijeku. Mladi dramski umjetnik, koji je glumio u seriji "Dnevnik velikog Perice", od početka je godine zaposlen u Komediji. Ona je, veli glumac koji je nastupao u popularnim mjuziklima "Jalta, Jalta", "Jesus Christ Superstar", "Ljepotica i Zvijer", poput njegove "male oaze" u kojoj je okružen "predivnom glazbom i talentiranim umjetnicima". Da je Komedija kazalište stvoreno za njega, bio je uvjeren i njegov pokojni profesor Saša Anočić. Osim u kazalištu i na ekranu, Kovačićev glas možete čuti i u animiranim filmovima. Glas je posudio, primjerice, Michelangelu iz "Nindža Kornjača: Makljaža s mutantima" te Princu Zuki iz "Avatara: The Last Airbender".

Glazbeni gost večeri bit će DJ Tabu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 17:01