KAZALIŠNI PROJEKT JUTARNJEG

Oni dolaze: Pogledajte, poslušajte, podržite! Promoviramo mlade glumačke nade u Petom kupeu

Oni dolaze održava se srijedom u Petom kupeu u Zagrebu

Svake srijede u klubu nastupaju najbolji mladi glumci, a goste zabavljaju bendovi uživo. Ulaz je besplatan, zabava garantirana

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, projekt "Oni dolaze" vratio se i ove godine s ciljem promoviranja mladih, neafirmiranih glumaca i glumica na domaćoj kazališnoj sceni. U današnjem kazališnom i medijskom prostoru, prilike za mlade talente postaju sve rjeđe, a upravo ovakvi projekti omogućuju im platformu za predstavljanje svojih vještina i talenata.

Cilj projekta

"Oni dolaze" zamišljen je kao odgovor na manjak prostora za mlade glumce, koji se suočavaju s izazovima pri ulasku u profesionalni kazališni život. Iako završavaju akademije i započinju svoje karijere, često nemaju priliku nastupati u kazalištima zbog financijskih ograničenja, a publika ih uglavnom prepoznaje kroz sapunice, što često ne prikazuje njihov pun glumački potencijal. Kroz šest tjedana, od 10. rujna do 16. listopada, u prostoru Petog Kupea želimo upravo to – pružiti priliku glumcima do 35 godina iz cijele Hrvatske da se predstave pred publikom i pokažu što mogu.

Prva večer: Premijera s Lanom Ujević i Tomislavom Dunđerom

Premijerna večer, održana 10. rujna, otvorena je s velikim entuzijazmom.

Dvije mlade nade hrvatskoga glumišta, Lana Ujević i Tomislav Dunđer, oduševili su nas sjajnim nastupom u performansu "Krštenja, sprovodi i ono između".

image

Oni dolaze, kazališni je projekt Jutarnjeg i idejne začetnice Dubravke Vrgoč

Prije izvedbe s mladim glumcima razgovarala je zvijezda hrvatskog kazališta Zrinka Cvitešić, kojoj su otkrili nešto više o svojim počecima, projektima i planovima. Da oni ne dolaze, nego da su već došli, dokazali su izvrsnim nastupom i iskrenim smijehom publike koja ih je podržala velikim aplauzom.

image

Lana Ujević Telenta, Tomislav Dunđer

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Zrinka Cvitešić, Lana Ujević Telenta

Vanesa Pandzic/Cropix

Nakon performansa uslijedila je svirka uživo pop-funk benda Toni. Drama i neformalno druženje! Detalje s prve večeri možete pročitati OVDJE.

Što nas očekuje?

Svake srijede do sredine listopada, projekt će publici predstaviti nova glumačka imena kroz autorske performanse. Evo što, to jest tko nas očekuje u narednim tjednima:

18. rujna 2024. – Anabela Sulić i Dominik Karaula u autorskom performansu "S namjerom stigosmo u veliki grad..."

25. rujna 2024. – Pavle Vrkljan i Pavle Matuško

2. listopada 2024. – Vid Ćosić i Lena Medar/Kristijan Petelin i Anica Kontić

9. listopada 2024. – Lovro Rimac i Damian Humski

16. listopada 2024. – Lara Nekić i Jan Kovačić/Melody Martišković i Fabijan Komljenović

Iako je raspored za nadolazeće tjedne još u fazi nadopune, jasno je da nas očekuju večeri ispunjene dobrom zabavom i novim otkrićima mladih talenata. Svi performansi održavaju se u Petom kupeu s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan!

Zašto posjetiti "Oni dolaze"?

Ovaj projekt daje glas novoj generaciji umjetnika i omogućuje im da se pokažu publici kako oni žele. Svaki događaj prati i nastup mladih glazbenika koji, baš kao i glumci, traže svoj put prema većoj sceni, čime se zaokružuje iskustvo večeri i stvara prostor za druženje i razmjenu ideja među publikom, izvođačima i profesionalcima iz industrije.

Uz kreativan tim iza pozornice, predvođen autoricom projekta Dubravkom Vrgoč, uz podršku Jutarnjeg lista i Petog Kupea, te partnera projekta HEP-a, HPB-a i Perutnine Ptuj, "Oni dolaze" sigurno će nastaviti oduševljavati publiku i u nadolazećim tjednima, a nadamo se i sezonama!

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image

Zrinka Cvitešić

Vanesa Pandzic/Cropix

Vidimo se svake srijede u Petom Kupeu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 11:44