ONI DOLAZE

Prošli put bilo je sjajno, dođite i večeras u Peti kupe, ovi će vas mladi glumci oduševiti

Anabela Sulić i Dominik Karaula

 /Cropix
U izvedbu uigranoga dramskoga dvojca gledatelje će uvesti njihov kratki razgovor s glumcem Lukom Dragićem. Ulaz je besplatan

Nakon prošlotjednog veoma uspješnog uvoda u novu sezonu projekta Oni dolaze u organizaciji Jutarnjeg lista te intendantice riječkog HNK Dubravke Vrgoč, ove srijede na pozornici Petog kupea gledat će se nastup sljedećeg glumačkog para. Stope jakim aplauzom nagrađenih Lane Ujević Telente i Tomislava Dunđera slijede Anabela Sulić i Dominik Karaula, koji će izvesti autorski performans "S namjerom stigosmo u veliki grad...".

Anabela Sulić 26-godišnja je glumica iz malog mjesta Završje kod Požege. Odmalena se bavila sportom, no kada ju je mama jednom pozvala da u Gradskom kazalištu u Požegi pogledaju predstavu "Vjenčani list", kazalište joj se toliko svidjelo da se odmah upisala u dramsku grupu. Danas s kolegom iz klase i večerašnjim glumačkim partnerom vodi umjetničku organizaciju Glinjol teatar. Njegovo je pak ime Dominik Karaula i odrastao je u Glini. Trenutka kada je shvatio da želi biti glumac jasno se sjeća. U četvrtom razredu osnovne škole u igrokazu "Družba Pere Kvržice" tumačio je ulogu Pere, zbog koje je otkrio svoje dramske afinitete. Iako je htio studirati u Zagrebu, zbog maminog je ustrajanja ipak završio osječku Akademiju, a danas Osijek smatra svojim drugim domom.

image

Oni dolaze, kazališni je projekt Jutarnjeg i idejne začetnice Dubravke Vrgoč

U izvedbu ovoga uigranoga dramskoga dvojca gledatelje će uvesti njihov kratki razgovor s glumcem Lukom Dragićem koji je uoči večerašnjeg događanja za Jutarnji objasnio zašto Oni dolaze smatra vrijednim projektom:

"Prije samo nešto malo više od 20 godina kada je moja generacija završavala Akademiju dramske umjetnosti, bilo nas je na studiju glume desetak...Sada godišnje na raznim akademijama i školama završava studije šezdesetak mladih glumica i glumaca. Naravno, posla za toliki broj glumaca nema. Baš zato je projekt Oni dolaze jako važan, važan jer daje prostor mladim kreativnim ljudima, proostor za predstavljanje. Sve što iole može poboljšati njihov položaj, izuzetno je bitno i drago mi je ako svojim sudjelovanjem mogu ikako pomoći".

image

Anabela Sulić

Nenad Opacak/Cropix
image

Dominik Karaula































































Vlado Kos/Cropix

Nakon uvodnog razgovora i predstavljanja mladih glumaca publika će uživati u glazbenom dijelu večeri za koji je zadužen pjevač Luka Novokmet, jedan od finalista emisije The Voice Hrvatska, čije su izvedbe pjesama "You Do Something To Me" (audicija) te, među ostalim, "Lažu fotografije" i "Pokreni se (Izmjeni se)" oduševile mnoge gledatelje emisije.

Ulaz je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:44