JUBILARNO IZDANJE

U petak, 30. kolovoza, počinje drugi dio 15. Ljetnih noći Teatra Exit

Predstava ”Bukača”

 Ustupljeno Jutarnjem Listu/
Program se održava na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) i u Teatru EXIT (Ilica 208)

U petak 30. 8. počinje drugi dio jubilarnih 15. Ljetnih noći Teatra EXIT koji traje zaključno s 14. rujnom.

Program se održava na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) i u Teatru EXIT (Ilica 208).

Osim predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, kao što su Kako misliš mene nema?!, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, Početak, CABAres CABArei, Konstelacije itd., u drugom dijelu Ljetnih noći posjetitelji će moći pogledati i nekoliko zanimljivih gostujućih predstava, a program je obogaćen i koncertom Ivane Starčević i Matije Antolića koji se održava u utorak 3. 9. u 20h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak u suradnji sa Scenom Ribnjak. Nakon mnogobrojnih zajedničkih izvedbi u raznim kazališnim naslovima (Kauboji, Nas dva i Ja, Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje), Ivana Starčević i Matija Antolić zajedno kao duo, ali i uz goste iznenađenja, izvest će neke od najljepših blues, gospel, country i pop-pjesama.

image

Koncert Ivane Starčević i Matije Antolića

Ustupljeno Jutarnjem Listu/
image

Predstava "Cabaret - Koncert za žlice i gitaru"

Ustupljeno Jutarnjem Listu/

Prva gostujuća predstava u drugom dijelu Ljetnih noći na repertoaru je 6. 9. u 21h u Studiju EXIT, a radi se o gostovanju Kazališne družine EMMA s nagrađivanom predstavom Bukača nastalom prema istoimenoj knjizi Martine Mlinarević te u režiji i izvedbi Tee Šimić.

Predstava bez cenzure govori o turbulentnoj godini dana Martininog života koja se, uz borbu s teškom bolešću, borila i s mržnjom sredine u kojoj je odrasla. Predstavi je na Regionalnom festivalu monodrame inBox u Travniku 2022. dodijeljena Nagrada za najbolju predstavu, a na Festivalu monodrame Bitola u Makedonija 2024. dobila je Nagrada za najbolju režiju.

Sljedeći dan, 7. rujna u 20h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak u 20h posjetitelji će imati priliku pogledati predstavu Realisti Narodnog slovenskog gledališča Nova gorica, koja je 2018. godine u Umagu dobila nagradu Zlatni Lav za najbolju predstavu po izboru posjetitelja, a 2019. godine pripala joj je i Velika nagrada Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini na 43. Danima satire Fadila Hadžića.

image

Predstava "Realisti"

Ustupljeno Jutarnjem Listu/

Uz predstavu Važnije polovice u Studiju EXIT, Ljetne noći 14. rujna zatvaraju i Kolektiv Igralke, Savez udruga Molekula i KUD Transformator s dokumentarnom predstavom Bakice u Teatru EXIT u 20h. Predstava je osvojila gledatelje i kazališne kritičare, a nastala je prema svjedočanstvima siromašnih starijih žena koje u Rijeci preživljavaju skupljajući plastične boce. U gradu su svugdje oko nas, ali tko su one? Koje su njihove životne priče? I kako doprinose društvu, iako društvo to možda ne vidi? Ovo je predstava o radu, dostojanstvu, mladosti i starosti, preživljavanju i životu žena starijih od 65 godina, i o svima nama.

image

Dokumentarna predstava "Bakice"

Ustupljeno Jutarnjem Listu/

Predstave koje igraju na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak te u Teatru EXIT počinju u 20h, dok predstave u Studiju EXIT počinju u 21h.

U slučaju kiše predstave koje su se trebale održati na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, održat će se 30 minuta kasnije od najavljenog termina u Teatru EXIT.

Ulaznice su u prodaji online na www.ulaznice.hr i na mjestima održavanja predstava; u Centru mladih Ribnjak i u Teatru EXIT sat vremena prije početka predstave te u Studiju EXIT, pola sata prije početka predstave.

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

image
Ustupljeno Jutarnjem Listu/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:14