130 000 PRIMJERAKA

Nakon dodjele, planula prodaja knjiga nobelovke: ‘Nema ih više niti na skladištima‘

Han Kang

 /Fredrik Sandberg/tt/shutterstock
Knjigu ‘Vegetarijanka‘, a riječ je o njezinom najpoznatijem djelu, kod nas je izdao nakladnik Hena.com

Knjige južnokorejske književnice Han Kang, ovogodišnje dobitnice Nobelove nagrade za književnost, za manje od jednog dana prodane su u više od 130.000 primjeraka na internetskim knjižarama u Južnoj Koreji, objavila je agencija Yonhap.

Internetske književne platforme Kyobo Book Center i Yes24 danas su objavile da su prodale više od 60.000 odnosno 70.000 primjeraka Haninih djela. Njezine su knjige sada rasprodane i dostupne samo u pretprodaji.

Na popisu najprodavanijih knjiga Kyobo book Centera dosad je bila popularna njezina knjiga "Vegetarijanka", no nakon što je dobila Nobela odlično se prodaju sva njezina djela - "Human Acts", "We Not Part", "The White Book" i "Greek Lessons".

Za sedam spisateljičinih djela treba napraviti rezervaciju jer knjiga više nema na skladištima. Prodaja u Kyobou je, od objave Nobelove nagrade porasla za čak 451 put.

Nobel za književnost južnokorejskoj književnici Han Kang

Sličan je trend i na književnoj platformi Yes24 na kojoj među prvih deset najprodavanijih dominiraju Hanina djela.

Samo u petak tri su naslova prodana u ukupno 77.000 primjeraka.

Aladin, još jedna internetska knjižara, izvješćuje da su Hanine knjige na prvih osam mjesta njezina popisa najprodavanijih.

- Prvi se put Hanine knjige tako brzo prodaju od knjige ‘Vegetarijanka‘, koja je osvojila međunarodnu nagradu Man Booker, rekla je Kim Hyun-jung, zadužena za najprodavanije knjige u Kyobu od 2008.

Nobelovo povjerenstvo jučer je objavilo da je Han Kang dobila Nobelovu nagradu za književnost "za svoju napetu pjesničku prozu koja se suočava s traumama iz povijesti i koja otkriva krhkost ljudskog života".

Han Kang rođena je 1970. u Južnoj Koreji u gradu Guangzhou, a u devetoj godini preselila se s obitelji u Seul.

Knjigu "Vegetarijanka", a riječ je o njezinom najpoznatijem djelu, kod nas je izdao nakladnik Hena.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 13:25