UVALA ČIKAT

Poznata imena jazza ovo ljeto sviraju u Malom Lošinju. Evo tko će sve nastupiti

Kubanski skladatelj i jazz pijanist Alfredo Rodríguez Salicio 22. lipnja otvara ovogodišnje glazbeno ljeto u hotelu Bellevue u Malom Lošinju

 /Promo/lošinj Hotels & Villas
Od 5. do 7. srpnja održava se Bellevue Music Weekend

Poznata imena jazz glazbe ovo će ljeto svirati u lošinjskom hotelu Bellevue u uvali Čikat. Kubanski skladatelj i jazz pijanist Alfredo Rodríguez Salicio 22. lipnja otvara ovogodišnje glazbeno ljeto u Malom Lošinju. Organizatori kažu da "nije riječ o tipičnom jazz koncertu, nego o prilici da iskusite taj žanr kao nikada prije, uz živopisne, nove i kreativne skladbe".

Od 5. do 7. srpnja održava se Bellevue Music Weekend. Festival u petak 5. srpnja otvara Ratko Zjače, nagrađivani hrvatski gitarist čije je nastupe prepoznala publika širom svijeta. U subotu svira Francesca Tandoi, talijanska jazz pijanistica i pjevačica svjetskog glasa koju odlikuje specifičan pristup glazbi. Nakon zanimljive mješavine swinga i klasičnog jazza, zadnji dan festivala nastupit će Kurt Rosenwinkel, legendarni američki gitarist, skladatelj i producent.

image

Francesca Tandoi, talijanska jazz pijanistica i pjevačica svjetskoga glasa koju odlikuje specifičan pristup glazbi

/Promo/lošinj Hotels & Villas

Idejni pokretač festivala u Bellevueu je Ninoslav Vidović, direktor prodaje i marketinga brenda Lošinj Hotels & Villas. Namjera je spojiti luksuz i ljepotu prirode, kojom su okruženi hoteli i vile ovog lošinjskog brenda, te ih oplemeniti i gostima ponuditi kvalitetne kulturne sadržaje, odnosno dovesti u hotele svjetski poznata imena ne samo jazza, već i književnosti. Dovođenjem umjetnika svjetskoga glasa pridonose i lokalnoj zajednici jer i stanovnicima Lošinja nude vrhunski kulturni program.

image

Ratko Zjače, nagrađivani hrvatski gitarist čije je nastupe prepoznala publika širom svijeta

Jesper De Jong/
image

Kurt Rosenwinkel, legendarni američki gitarist, skladatelj i producent

Lourdes Delgado/

Prvi gost inicijative, čiji je cilj svake godine u sklopu rezidencijalnog programa dovesti po jednog svjetski poznatog pisca, ovih je dana bio britanski autor David Szalay. Pisac je petnaest dana boravio u hotelu Bellevue u Malom Lošinju, a posjetio je i tamošnju Srednju školu Ambroza Haračića te se družio s gimnazijalcima, učenicima prvog i trećeg razreda. U hotelu Bellevue održano je i predstavljanje Szalayeve knjige "Sve što muško jest" za koju je autor 2016. bio nominiran za nagradu Booker.

Ulaz na sve kulturne programe je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 14:18