Red vrhunske spize - od sušenog morskog psa do skradinskog rižota, red poznatih domaćih izvođača - od Urbana do Rundeka i Detoura, jednostavan, a očaravajući ambijent The Garden Resorta, potvrdili su da je Tisno, mjestašce u kojem zimi obitava jedva oko tisuću stanovnika, festivalska destinacija koju je ljeti naprosto šteta zaobići.
Fuliranje na moru, gastro-glazbena manifestacija prvi put dislocirana iz Zagreba, četvrti je festival koji se od početka ljeta uvukao u misto i to u špici sezone (od 1. do 4. kolovoza), a već sad, procjenjuju znalci, staje uz bok festivalima s desetljetnom tradicijom.
Iako su Damir Urban i Darko Rundek odavno isprobani magneti za gužvu u publici, festivalska je ulaznica Fuliranja na moru ponudila besprijekorni dodatak - gurmanski šou u režiji chefova poznatih lokalnih konoba, u čiju su ponudu zaronila i navedena glazbena imena.
Kušanju sjajne spize prvog dana festivala pridružili su se načelnik općine Tisno i direktor Turističke zajednice, Ivan Klarin i Filip Henjak. Nisu tu bili samo zbog ića, pića i glazbe, već da pobroje koliko je Tišnjana među odsvakud pristiglom ekipom. Organizatori, kreativna agencija Kokoš ili jaje, i općina dogovorili su, naime, da stanovnici Tisna pohode Fuliranje besplatno, pa ih je bilo - šale se lokalne glave - više nego mladih Engleza.
- Kako krećemo u špicu sezone, tako je njezina kruna ispalo Fuliranje. Za mjesto to znači ekonomsku i marketinšku korist, kao i nastavak brendiranja Tisna kao mjesta dobrih festivala. Drago mi je da naši ljudi osjete čari ovog resorta, a posebno što je zastupljena domaća gastro scena koja stvarno ima što ponuditi - rekao nam je Filip Henjak iz Turističke zajednice Tisna.
Nakon osvajačke glazbene ekipe prvoga dana, uslijedili su Massimo i Boa II, Kuzma and Shaka Zulu, a trećeg dana festivala na redu su Pavel, Goran Bare i Majke te Psihomodo pop. Kulminacija je najavljena za zadnji dan, u nedjelju, kad sviraju Ljetno kino, Parni valjak i Vojko V.
Pritom, kako kažu organizatori, gušte zakucava ekipa iz konobe Tereža s kornatskom janjetinom i bižima, kao i chefovi iz lokalnih konoba i restorana Opat, Boba i Prova, a sve ih skupa pomno prati meštar od skradinskog rižota Ante Pižić. Energija se vraća i u Food Courtu, gdje chef Gardena Marko Palfi privlači u pravi mali burgerski raj. Najprodavaniji je tako smokey double D, burger od dvije goveđe pljeskavice, dimljenog sira i peciva od krumpira, a uz bok mu je vege burger i triput prženi krumpir s tartufima...
Sva ekipa s Fuliranja u subotu fešta u klupskoj večeri pirovačke Barbarelle, koja slavi 25. godina postojanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....