TOTALNI VODIČ

Istražite sve ljepote i lokacije za vez na sjevernom dijelu hrvatskog Jadrana

Turisti

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Planiranje nautičke rute duž cijele obale može biti uzbudljivo i bogato iskustvo. Donosimo specijalni vodič za ukupno 62 marine

Planiranje nautičke rute duž cijele obale hrvatskog Jadrana može biti uzbudljivo i bogato iskustvo. U magazinu Like nautika donosimo specijalni vodič za ukupno 62 marine u Hrvatskoj, podijeljen u tri cjeline. U prvom dijelu istražite sve ljepote i lokacije za vez na sjevernom dijelu obale.

image

Marina Novigrad

Zeljko Hajdinjak/cropix/Cropix

Marina Nautica, Novigrad

Na sjeverozapadnoj obali Istre nalazi se moderna marina čiji raspored molova daje unikatan oblik školjke. Riječ je o marini Nautica u Novigradu, koja nudi ukupno 365 morskih i 50 suhih vezova, servis za brod, te lift za brodove do 80 tona. Od dodatnog sadržaja, gostima je na raspolaganju restoran Navigare, luksuzni hotel, bazen, wellness centar i ostale usluge, poput, praonice rublja, skladišta ili parkinga. S obzirom na blagu mediteransku klimu, njihove usluge dostupne su nautičarima tijekom cijele godine. Cijena dnevnog morskog veza u sezoni kreće se od 76 do 285 eura, ovisno o duljini plovila.

image

Marina Červar, Porat

Sewer11/Getty Images/istockphoto

Marina Červar, Porat

Nalazi se u istoimenom naselju, šest kilometara od grada Poreča. Raspolaže s 259 vezova za brodove od 3 do 25 metara, maksimalna gaza do 5 metara. Vezovi imaju mogućnost korištenja struje i vode na pontonu. Marina ima i vlastiti tehnički servis s uslugama mehaničara, elektroničara, električara, plastičara, stolara i drugih te 15-tonsku dizalicu. Od ostalih usluga ima recepciju, 2 velika sanitarna čvora s toplom vodom, hotel i restoran, turističku agenciju, razne trgovine i markete, mjenjačnice i slično. Cijena dnevnog veza tijekom sezone je od 33 do 108 eura, ovisno o duljini plovila.

image

Marina Parentium, Poreč

Ekaterina_polischuk/Getty Images/istockphoto

Marina Parentium, Poreč

Ova marina nalazi se u turističkom naselju Zelena Laguna u blizini hotela Parentium. Udaljena je 6 km od grada Poreča. Marina raspolaže sa 184 veza za brodove od 3 do 20 metara. Svi mogu koristiti struju i vodu na ponton. Marina sadrži vlastiti tehnički servis sa svim potrebnim uslugama poput elektroničara, mehaničara, električara, stolara, plastičara i drugih te ima svoju 10-tonsku dizalicu. U samoj marini se nalazi recepcija, trgovina, restoran i veliki sanitarni čvor s toplom vodom. U neposrednoj blizini su pošta, hotel, zabavni i sportski sadržaji, charter, turistička agencija i liječnik. Cijena dnevnog veza u sezoni je između 55 i 144 eura, ovisno o duljini plovila.

image

Marina Poreč

Ekaterina_polischuk/Getty Images/istockphoto

Marina Poreč

Smještena je u samom centru Grada Poreča-Parenzo. Smještena je u južnom dijelu gradskog zaljeva gdje su tijekom cijele godine stabilni uvjeti za mirnu plovidbu i rekreacijsko jedrenje. Otvorena je tijekom cijele godine, a raspolaže s ukupno 129 morskih vezova te tehničkom i sanitarnom infrastrukturom. Dubina akvatorija se kreće od 1 do 3,5 metra. Ulaz u marinu je širok 150 metara, a dubina ulaza je 3,5 metra. U akvatoriju se nalazi benzinska postaja za brodove te 5-tonska dizalica. Gostima se omogućava sva stručna i tehnička pomoć. Usluga marine je dostupna cjelodnevno, a prijava i odjava se vrše tijekom radnog vremena recepcije. Cijena dnevnog veza u sezoni se kreće od 38,40 do 105,60 eura, ovisno o duljini plovila.

image

Marina Funtana


Srdjan Vrancic/cropix/Cropix

Marina Funtana

Izgrađena je 2003. na istarskoj rivijeri, a otvorena je cijele godine. Ima 200 vezova u moru za plovila od 5 do 30 metara te svi imaju dvostruke mooringe, vodu i struju. Najveća dubina na vezovima je 4 metra, a najmanja 1,5 metar. Sadrži recepciju, tuševe i sanitarije, caffe bar-bistro, parkiralište, praonicu rublja, tehnički servis, market i charter plovila. Među ostalim uslugama su opskrba gorivom u vrsarskoj marini udaljenoj 1,5 nautičkih milja prema jugu. Kao orijentir za uplovljavanje se koristi zvonikom i lučko svjetlo na glavi lukobrana.

Najsigurnije se uplovljava sa zapadne strane. Cijena za dnevni vez u moru je između 49 i 292 eura, ovisno o duljini plovila. Za dnevni vez na kopnu cijena je između 21 i 65 eura.

image

Marina Vrsar

Tomislav Kristo/cropix/Cropix

Marina Vrsar

Naselje i luka Vrsar nalaze se na zapadnoj obali Istre. Ispred Vrsara nalazi se arhipelag s 18 nenaseljenih otočića. Kapacitet marine je 220 vezova, a sagrađena je 2001. godine uz južnu stranu poluotoka Montraker. S dubinom vezova od 4 do 14 metara može primiti i plovila do 25 metara duljine. Ima recepciju, bežični internet, parkiralište i klimatizirane sanitarije te sadrži i restoran, kafić i charter agencije. Među dodatnim uslugama su ronjenje i servis, dok se blizu vezova nalazi i morska benzinska postaja. Za dnevni vez tijekom sezone cijena se kreće između 53 i 327,50 eura, ovisno o duljini plovila.

image

ACI marina Rovinj

ACI marina Rovinj

Otvorena je cijele godine, a nalazi se uz Šetalište Vijeća Europe na jugoistočnoj strani gradske luke. Marina je u sklopu akcije "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku" dobila posebno priznanje za razvoj ponude luksuznog turizma i REXPO. Također je i dobitnica ekskluzivnog priznanja za razvoj elitnog turizma te srebrnog i zlatnog jedra Nautičke patrole Jutarnjeg lista. Za rekonstrukciju i izgradnju marina je nagrađena najprestižnijom hrvatskom građevinskom nagradom - priznanjem Kolos. Najveća duljina plovila za dnevni vez je 100 metara, dok je za godišnji vez 35 metara. Marina ukupno ima 196 vezova. Sadrži wellness centar, restoran, kušaonicu vina, recepciju, praonicu rublja, besplatan internet, tehnički servis te bankomat, a u blizini se nalazi benzinska crpka i trgovina mješovite robe. Tijekom sezone dnevni vez stoji između 184 i 2.458 eura, ovisno o duljini plovila.

image

ACI marina Umag

ACI marina, Umag

Otvorena je cijele godine, a smještena je u sjevernom dijelu gradske luke, uz šetalište Vladimira Gortana. Najveća duljina plovila za dnevni vez može biti do 119 metara, a za godišnji do 40 metara. Ukupno ima 475 morskih i 40 suhih vezova. Pri uplovljavanju posebnu pozornost treba obratiti na pličinu Paklena koja se nalazi pola milje sjeveroistočno od ulaza u luku. Marina je osvojila priznanje "Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku" u kategoriji velikih marina. Dnevni vez u moru tijekom cijele godine stoji između 58 i 856 eura, ovisno o duljini plovila, dok vez na kopnu stoji između 36 i 106 eura.

image

Marina Valalta, Rovinj

Marina Valalta, Rovinj

Prva i jedina naturistička lučica na Jadranu, raspolaže s vezovima u moru i na kopnu. Marina nudi priključak na vodu i struju na molovima, uslugu servisiranja te dizanja i spuštanja plovila te sanitarni prostor s toplom i hladnom vodom. Dubina vode u marini dozvoljava gaz od 1,5 do 6 metara. Među uslugama su supermarket, štand svježeg voća i povrća, pivovara, recepcija, sportski centar, butik, ljekarna, fitnes na otvorenom, Vital center, ambulanta, kozmetički i frizerski salon, bankomat i punionica plina. Ovisno o duljini plovila, cijena dnevnog veza kreće se između 10,50 i 127 eura.

image

ACI marina Pomer

ACI marina Pomer

Smještena je u najdubljem dijelu Medulinskoga zaljeva. Najveća duljina plovila za godišnji vez je 35 metara, a ukupno ima 294 morskih i 30 suhih vezova. Novi kopneni dio marine sagrađen je 2016. godine. Marina sadrži dizalicu, recepciju, bazen, restoran, praonicu rublja, besplatan internet i bankomat. Dnevni vez u moru, tijekom sezone, ima cijenu od 70 do 980 eura, ovisno o duljini plovila, dok kopneni vez ima cijenu od 38 do 88 eura.

image

ACI marina Pula

ACI marina Pula

Golema prirodna luka koja se koristi od rane antike, služila je i kao glavna ratna luka Austro-Ugarske Monarhije. U samom srcu te povijesne luke, na korak od Arene, smještena je ova marina. Ukupni broj vezova je 192, a najveća duljina plovila je 55 metara za dnevni vez, dok je za godišnji 28 metara. Marina je osvojila posebno priznanje za najljubaznije osoblje Zlatni osmijeh Nautičke patrole Jutarnjeg lista. Među uslugama je najam plovila, recepcija, restoran, besplatan internet i bankomat. Ovisno o duljini plovila, tijekom sezone je dnevni vez između 68 i 1.216 eura.

image

Marina Veruda, Pula

Dusko Marusic/Cropix

Marina Veruda, Pula

Smještena je na idealnoj poziciji u uvali Veruda, južno od grada Pule. Proteže se na 1500 metara dužine, zaštićena je od svih vjetrova i valova. Niz od 19 molova opremljen je priključcima za struju i vodu te raspolaže sa 630 vezova za plovila do 40 metara. Maksimalna gaza je do 4 metra te raspolaže s 250 suhih vezova. Cijena dnevnog vez u moru se kreće od 47 do 1010 eura, ovisno o duljini plovila. Za dnevni kopneni vez cijena se kreće od 29 do 221 euro.

image

Marina Bunarina, Pula

Goran Sebelic/Cropix

Marina Bunarina, Pula (Verudela)

Udaljena je 4 km od stare jezgre grada Pule, a izgrađena je prije 14 godina. Nalazi se na jugozapadnoj obali Istre južno od Pule na sjevernom djelu poluotoka Verudela. Sveukupno sadrži 290 nautičkih i 300 komunalnih vezova. Do Aquariuma Pula ima deset minuta hoda. Marina sadrži buffet Bunarina, recepciju, dizalicu, ronilački klub, jedriličarski klub, parking i charter. Cijena dnevnog veza u moru se kreće između 20 i 290 eura, ovisno o duljini plovila. Za dnevni vez na kopnu cijena se kreće između 15 i 45 eura, dok komunalni vez dođe između 12 i 36 eura.

image

ACI marina Opatija

ACI marina Opatija

Smještena je u mjestu Ičići u blizini Opatije. Najveća duljina plovila za dnevni vez je 40 metara, a za godišnji vez 35 metara. Ukupan broj vezova je 283 veza u moru i 35 vezova na kopnu. Marina je nagrađivana "Turističkim cvijetom-kvaliteta za Hrvatsku" u kategoriji srednjih marina, te je dobitnica posebnog priznanja za najljubaznije osoblje Zlatni osmjeh u Nautičkoj patroli Jutarnjeg lista. Marina sadrži kozmetički salon, restoran, Tesla punionicu, besplatan internet, trgovinu i recepciju. Među uslugama su i dizalica te tehnički servis plovila. U sezoni, cijena dnevnog veza u moru se kreće od 50 do 510 eura, ovisno o duljini plovila. Cijena dnevnog smještaja plovila na kopnu se kreće od 32 do 64 eura.

image

Marina Admiral, Opatija

Marina Admiral, Opatija

Smještena u srcu Kvarnerskog zaljeva, jedina marina u samoj Opatiji. Otvorena je tijekom cijele godine, a raspolaže sa 160 vezova u moru te 40 mjesta za smještaj plovila na suhom. Svi vezovi opremljeni su priključcima za struju i vodu. Marina je pogodna za sidrenje manjih brodova. Kategorizirana je s četiri sidra što je ekvivalent kategorije hotela s pet zvjezdica. Tijekom sezone cijena dnevnog veza u moru iznosi između 24 i 245 eura, ovisno o duljini plovila.

image

Pesja Nautika Omišalj (Otok Krk)

Matija Djanjesic/cropix/Cropix

Pesja Nautika Omišalj (Otok Krk)

Marina u posjedu Pesje-Nautike d.o.o. koju je osnovala Općina Omišalj na otoku Krk nudi i brojne druge djelatnosti, kao ugostiteljstvo, prijevoz putnika ili iznajmljivanje plovila. Sadrži sveukupno 200 vezova u moru opremljenih s priključcima za struju i vodu. Među uslugama su besplatni internet, sanitarni čvor te benzinska postaja.

image

Marina Punat, Punat (Otok Krk)

Danijel Soldo/cropix/Cropix

Marina Punat, Punat (Otok Krk)

Na jednom od najvećih hrvatskih otoka smještena je ova eko marina. Raspolaže vezovima za plovila do 40 metara duljine, na 14 gatova. Prvi put je osvojila Plavu zastavu 1998. godine. Od usluga nudi dva a la carte restorana, hotel Kanajt s otvorenim bazenom i wellnessom te brojne trgovine. U marini djeluje deset charter kompanija. Pored jedrilica i katamarana, moguće je unajmiti i motorne brodove različitih tipova. Za vezove u moru nudi uslugu Premium, Premium Comfort i Premium Plus. Dnevni vez u mora košta između 77 i 480 eura, ovisno o duljini plovila.

image

ACI marina Cres

ACI marina Cres

Nalazi se nekoliko minuta hoda od centra Cresa. Marina je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja. Više puta nagrađivana je "Turističkim cvijetom-kvaliteta za Hrvatsku" u kategoriji velikih marina, dok je u sklopu Nautičke patrole Jutarnjeg lista primila više nagrada: najbolja marina po ocjenama nautičara, druga najbolja marina po ocjenama nautičara, posebno priznanje Moja najdraža marina, priznanje Posebna zahvala, posebno priznanje za najljubaznije osoblje Zlatni osmijeh. Zadnje dvije godine primila je posebno priznanje za razvoj nautičkog turizma i priznanje za zaštitu okoliša i ekologiju. Ovu godinu već 25. za redom, dodijeljena joj je Plava zastava. Među ostalim uslugama marina ima smještajne jedinice, kozmetički salon, teretanu, praonicu rublja, restoran, univerzalnu punionicu automobila i samohodnu dizalicu. Najveća duljina plovila je 50 metara, ukupno ima 440 vezova u moru i 70 suhih vezova. Ovisno o duljini plovila, cijena dnevnog veza u sezoni se kreće između 68 i 698 eura, dok je cijena suhog veza između 32 i 104 eura.

image

Marina Brodogradilište, Cres

Majaiva/Getty Images/istockphoto

Marina Brodogradilište, Cres

Nalazi se u velikoj prirodnoj luci Creskog zaljeva, nasuprot Istarskog poluotoka, u sklopu tradicionalnog brodogradilišta osnovanog još davne 1947. godine koje je i danas aktivno u izgradnji i održavanju brodova. Otvorena je tijekom cijele godine, i za popravke i zimske vezove. Marina ima 50 vezova u moru, svi s priključcima za vodu i struju. Može primiti plovila do 30 metara dužine, a cijena dnevnog veza je između 26 i 100 eura, ovisno o duljini plovila.

image

Y/C Mali Lošinj

Y/C Mali Lošinj

Ova marina sadrži 100 vezova u moru koji su opskrbljeni priključcima za struju i vodu. Prihvaća plovila do 30 metara, što uključuje i mega jahte. Marina je prilagođena osobama s invaliditetom, a od usluga nudi besplatni internet, charter benzinsku postaju za gorivo, sanitarni čvor, parking te električnu punionicu za automobile. Najbliža plaža je udaljena 100 metara od marine. Dnevna cijena veza u moru, ovisno o duljini plovila, kreće se između 47 i 290 eura tijekom sezone. Vezovi na kopnu se kreću između 35 i 199 eura.

image

ACI marina Rab

ACI marina Rab

Otvorena je od travnja do listopada, a prima plovila do 20 metara duljine. Ukupan broj vezova je 134. Dolaskom s mora mjesto se prepoznaje po gradskim zidinama i četiri zvonika. Marina je zaštićena lukobranom na čijoj je glavi zeleni svjetionik. Od usluga nudi recepciju, restoran, smještajne jedinice, besplatan internet, tehnički servis plovila, navoz, dizalicu i bankomat. Cijena dnevnog veza u moru se kreće od 66 do 424 eura, ovisno o duljini plovila. Zadnja dva tjedna u listopadu cijena je između 56 i 362 eura.

image

ACI marina Supetarska Draga (Rab)

ACI marina Supetarska Draga (Rab)

Otvorena je tijekom cijele godine. Najveća duljina plovila može biti do 18 metara, za dnevni i godišnji vez. Sadrži ukupno 310 vezova u moru te 53 veza na kopnu. Od sadržaja ima recepciju, restoran i besplatan internet, a nudi i univerzalnu punionicu za električna vozila, 9-tonsku dizalicu, navoz i tehnički servis plovila. Cijena dnevnog veza u moru, tijekom sezone, kreće se od 54 do 334 eura. Smještaj plovila na kopnu stoji od 28 do 54 eura, ovisno o duljini plovila.

Partneri projekta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 20:22