LJETO S JUTARNJIM

Novi projekt Jutarnjeg lista: Čekaju vas ekskluzivne reportaže s top jadranskih destinacija, ali i sjajne nagrade!

ACI marina Žut
 

 Tom Dubravec/ Cropix
Čitatelji biraju najbolju destinaciju i marinu, a u nagradnoj igri mogu osvojiti vikend na Krku, električni skuter, jedrenje s posadom...

Obišli su cijeli Jadran, ušli u mjesta u koja rijetki mogu ući i donijeli priče koje će se čitati s najvećim užitkom.

Da, tako otprilike izgleda Ljeto s Jutarnjim, novi projekt Jutarnjeg lista koji će tijekom srpnja i kolovoza donositi priče najboljih hrvatskih reportera o jadranskim destinacijama, neotkrivenim uvalama, zanimljivim ljudima koji žive na moru i nepoznatim pričama iz povijesti koje često ostaju izvan turističkih vodiča. I koje nigdje drugdje ne možete pročitati.

OVDJE GLASAJTE ZA NAJBOLJU MARINU U HRVATSKOJ I OSVOJITE VRIJEDNE NAGRADE

OVDJE GLASAJTE ZA TOP DESTINACIJU U HRVATSKOJ I OSVOJITE VRIJEDNE NAGRADE

Proteklih smo godina svojim pričama s Jadrana privukli milijune pregleda stranica na našem portalu, a te su priče zainteresirale čitatelje svih generacija. Zašto? Zato što te priče pružaju uvid u drukčiji način života, potičući čitatelje na razmišljanje o vlastitim životnim izborima i mogućnostima promjene.

Održivi turizam

A koje smo priče pripremili za vas ovo ljeto?

Novinari Jutarnjeg i fotoreporteri Cropixa istražili su kako se zabavljaju i gdje se provode nautičari koji svoje jedrilice i jahte vežu po ACI-jevim marinama, donose reportaže iz malih mjesta na obali i otocima koji su se oduprli apartmanizaciji i žive održivi turizam, a saznali su i gdje se nalazi raj za sve surfere na Jadranu.

image

ACI marina Žut

Tom Dubravec/ Cropix
image

Prvi ženski jahtaški klub u Hrvatskoj

Luka Gerlanc/Cropix
image

Prvi ženski jahtaški klub u Hrvatskoj

Luka Gerlanc/Cropix
image

Prvi ženski jahtaški klub u Hrvatskoj

Luka Gerlanc/Cropix

Osim toga, zaronili su u spilje do kojih obični smrtnici teško mogu doći, prespavali su na skrovitim i neobičnim mjestima, otišli u goste poznatim umjetnicima i dizajnerima, ali i napravili vodiče za sve one koji se žele okušati u pripremi tradicionalnih morskih specijaliteta.

Put ih je vodio i do misterioznih brodoloma južnih otoka, do jedinog ženskog Yacht kluba na našoj obali, jedinstvenog na svijetu, ali su i predahnuli u nekad napuštenim selima koja su se počela revitalizirati.

Pokušali su dati i odgovore na pitanja kako izgleda život jedne posade na jedrilici, kako to izgleda kada se dizajnira interijer za jahtu "tešku" 300 milijuna eura, ali i kako izgleda robinzonski život ljudi koji čuvaju parkove prirode.

image

Reportaža o falkuši


Božidar Vukičević/Cropix
image

Jahta Al Mirqab

Damir Škomrlj/Cropix
image

Reportaža s jadranskih otoka koji odolijevaju masovnom turizmu

Nikša Stipaničev/Cropix
image

Ostaci broda iz 17. stoljeća na morskom dnu u južnoj Dalmaciji

Ivana Grgić/Cropix

A kad krećemo?

Već sutra na našem portalu Jutarnji.hr, a od sljedećeg tjedna i u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

No čitatelji neće samo uživati u najboljim ljetnim pričama s Jadrana. Naime, imaju jedinstvenu priliku sudjelovati u odabiru najbolje hrvatske marine i najpoželjnije ljetne destinacije. Kroz glasanje na portalu Jutarnji.hr moći će odlučiti o dobitnicima prestižnih titula Nautičko jedro 2024. i Top destinacija 2024.

Na posebnoj podstranici bit će postavljeni anketni upitnici, gdje će čitatelji moći popuniti ankete i glasati za jednu od 40 ponuđenih marina, kao i za jednu od 40 top turističkih destinacija. Vaši glasovi pomoći će u odabiru najboljih lokacija koje će zaslužiti priznanje i pažnju domaćih i stranih turista.

image

Križni put pod morem nedaleko ACI-jeve marine u Trogiru

Božidar Vukičević/Cropix
image

Reportaža s jadranskih mjesta koji odolijevaju masovnom turizmu

Božo Radić/Cropix

A zašto biste glasali?

Zbog fantastičnih nagrada.

Za sve one koji su glasali organizirana je nagradna igra s mogućnošću osvajanja vrijednih nagrada: Piaggio električni skuter, obiteljski vikend na Krku u hotelu Falkensteiner Park Punat, Pevexovi poklon-bonovi, Starboard SUP daska iz Surf shopa, Garmin - nautički GPS sat, jedrenje na ACI Sail sportskoj jedrilici za 6 osoba s profesionalnom posadom i školu jedrenja na ACI Sail jedrilici za 6 osoba.

Pravila nagradne igre potražite na linku.

Uživajte u Ljetu s Jutarnjim!

Partneri projekta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 20:17