PROPALO PUTOVANJE

Uplatili magično krstarenje svijetom, a onda su počeli problemi: ‘Usidreni smo na istom mjestu već tri mjeseca‘

Kruzer Odyssey

 Kevin Izorce/alamy/alamy/profimedia
Putnici su se morali snaći i pronaći dom u Belfastu, jer smiju boraviti na brodu tijekom dana, ali moraju sići s njega navečer

Putnici na krstarenju zapeli su u Belfastu već tri mjeseca, jer čekaju popravak broda i početak putovanja oko svijeta. Kruzer Odyssey tvrtke Villa Vie Residences uplovio je na Queen‘s Island u glavnom gradu Sjeverne Irske kako bi bio opremljen, prije nego što je trebao krenuti 30. svibnja na prvi dio trogodišnjeg krstarenja. Onda su se pojavili problemi s kormilima i mjenjačem, prenosi BBC.

Putnici su se morali snaći i pronaći dom u Belfastu, jer smiju boraviti na brodu tijekom dana, ali moraju sići s njega navečer. Osigurani su im shuttle autobusi koji ih prevoze do kruzera i nazad na lokacije gdje trenutno borave. Samoproglašena “ovisnica o krstarenjima”, Holly Hennessey iz Floride, putuje sa svojom mačkom i zbog ljubimca ne može napustiti Belfast.

- Na brodu trenutno možemo jesti sve obroke, imaju čak organizirane zabave i filmove, gotovo kao krstarenje osim što smo na pristaništu - rekla je za BBC.

Putnicima je ponuđena kupnja kabine koju su rezervirali, umjesto plaćanja dnevne cijene za sobu. Kupnja ih može koštati od 99 do 899 tisuća dolara, ali omogućuje im da ostanu na brodu i nakon trogodišnjeg putovanja.

- Želim ostati koliko god budem mogla, oduvijek sam željela živjeti na brodu i to će mi biti ostvarenje sna - objašnjava Holly za BBC.

U njenoj kabini nalazi se bračni krevet, mali dnevni boravak s prostorom za mačku i balkon. Iz Villa Vie Residences kažu da pokušavaju učiniti sve što mogu kako bi smanjili tjeskobu putnika, planirajući im putovanja, druga krstarenja i plaćanjem smještaja u hotelima.

Angela i Stephen Theriac iz Nikaragve maksimalno su iskoristili čekanje početka krstarenja - od svibnja su putovali vlakom po Španjolskoj, vikendom išli u Englesku i posjetili Grenland.

- Mi smo putnici i želimo iskoristiti mjesto u kojem se nalazimo. Jeli smo u svakom restoranu i pili Guinness u svakom pubu, sve je to samo dio naše avanture - rekao je Stephen za BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:19