PUSTIO GA DA UGINE

SKANDALOZNA REAKCIJA TAKSISTA 'Da krvavog psa vozim veterinaru? Pa čišćenje auta stoji 1000 kn'

Pas se otrgnuo i vozač za to nije kriv, ali njegovo ponašanje je sramotno, kažu vlasnici psa

Nemili incident dogodio se prošle srijede u zagrebačkoj Babonićevoj ulici. Teško ozlijeđeni pas ležao je na cesti, djevojka mu nije mogla pomoći, a taksist koji ga je nasmrt ozlijedio nije učinio ništa da mu pomogne. Djevojčina obitelj tvrdi da ju je taksist spriječio da pomogne psu. Zbog toga su u dnevnim novinama objavili oglas u kojem pozivaju sve očevice da im se jave jer ne namjeravaju pustiti da sve padne u zaborav.

Neljudski postupak

Prema izjavi oca Marijana (podaci poznati redakciji), njegovoj obitelji cijela je situacija vrlo mučna, ali žele pravdu.

- Kći je šetala sa psom, a on se u jednom trenutku otrgnuo s uzice i potrčao na cestu. Na njega je automobilom naletio taksist Danijel Stanković. On nije kriv što je pas izletio na cestu, nije stigao zakočiti. No, njegovo kasnije ponašanje je neprihvatljivo: nije htio Kimija odvesti na Veterinarski fakultet jer nije želio da mu životinja krvari u automobilu, mojoj kćeri nije dao da ode po naš automobil da ga ona odveze, a uzeo joj je i mobitel. Mislim da ga je bilo strah posljedica, ali njegov je postupak nehuman - kaže Marijan i dodaje da je nakon pola sata psa veterinaru odvezao susjed, i to nakon verbalnog sukoba s taksistom. Nažalost, za pomoć Kimiju bilo je kasno.

Nije mu bilo spasa

Prozvani taksist Danijel Stanković kaže kako je istina da je udario psa automobilom, no tvrdi da su druge optužbe protiv njega neistinite. Kaže da je vozio čak i sporije od ograničenja. Pas je, dodaje on, izletio na cestu iza parkiranih automobila. Odmah je zakočio.

- No, udario sam ga i odletio je nekoliko metara. Još je bio živ, ali se vidjelo da mu nema spasa. Njegova vlasnica je htjela da ga odvezem k veterinaru, ali sam joj objasnio da nakon toga auto moram odvesti na kemijsko čišćenje, što košta tisuću kuna, pa dva dana zapravo ne mogu voziti - pojašnjava Stanković.

Tvrdi da djevojku nije zadržavao niti joj uzeo mobitel. Ističe da je na kraju ona svojim automobilom, parkiranim nekoliko metara dalje, odvezla psa.

Zvao sam radi odšete

- Razumijem da su ljudi u šoku zbog smrti ljubimca, jer se i ja grozno osjećam. Htio sam mirno riješiti stvar, zato sam ih po preporuci osiguranja nazvao da vidim što ćemo s odštetom. No, oni nisu htjeli razgovarati o tome, pa sam sve prepustio osiguranju. Uostalom, koliko znam, psa se ne smije voditi bez uzice, a ona je svoju držala u ruci puštajući životinju da se slobodno kreće - ističe taksist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 04:28