NEVJEROJATNI PODACI

Androidi brojniji od beba: Dnevno se aktivira 700 tisuća Androida, a rodi tek 300 tisuća djece

 AFP

Već znamo da je stopa nataliteta u padu, ali nakon ove informacije, vrijeme je da se stvarno ozbiljno zabrinemo - jer vjerovali ili ne u svijetu je svaki dan aktivirano više telefona s android platformom nego što je rođeno djece.

Ovaj podatak iznio je Robert Kyncl, jedan od čelnih ljudi YouTubea na ovogodišnjem sajmu elektronike u Las Vegasu. Nadalje, Googleov direktor mobilne telefonije Andy Rubin iznio je podatak da je u prosincu prošle godine svaki dan bilo aktivirano 700 tisuća Android telefona. Prema Rubinovim podacima potražnja za Androidima je od svibnja 2011. porasla sa 400 na 700 tisuća dnevno. A u studenom prošle godine broj korisnika bio je 200 milijuna.

Za usporedbu, prema posljednjoj studiji UN u 2008. godine u svijetu se dnevno rodi oko 300 tisuća djece. A budući da je stopa nataleteta u padu još od 80-ih te da se predviđa da će do 2025. godine pasti na 16 milijuna godišnje, mobiteli su definitivno u prednosti. Jedino što bi moglo usporiti Googleove mobitele je potražnja - a budući da se tržište non stop širi taj aspekt im ne bi trebao stvarati probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:23