RAT DIVOVA

Google Me je najnoviji pokušaj za napad na nedodirljivi Facebook

Trenutno u Dublinu provode veliko ispitivanje navika korisnika i svakom daju 60 eura za sat

ZAGREB - Google pokreće svoju društvenu mrežu Google Me koja bi trebala biti glavna konkurencija sve popularnijem Facebooku. Kada će točno pokrenuti Google Me, još nije poznato, ali pripreme za “kick off” u završnoj su fazi pa, poznavajući načine rada šefova Googlea, nećemo dugo čekati da Google Me profunkcionira.

Gmail plus ostale funkcije

Koliko je Google ozbiljan s ovim planom, potvrđuje i podatak da je u njihovu uredu u Dublinu u tijeku veliko istraživanje kojim se nastoje izvući svi detalji o navikama korisnika društvenih mreža. Ispitanici sudjeluju tako da jedan sat odgovaraju na pitanja Googleovih ljudi zaduženih za “social networking” i za to će svaki ispitanik biti plaćen 60 eura.

Google će vjerojatno u svoju društvenu mrežu integrirati sve ono što nudi na Gmailu, a sigurno će preuzeti neke funkcije koje su popularne među korisnicima Facebooka i ostalih društvenih mreža.

Neprocjenjivo blago

Google sada kreće s društvenom mrežom jest golem potencijal koji one imaju. Pola milijarde članova nisu samo obični korisnici nego i potencijalni klijenti za sve one kojima Facebook služi kao odlična marketinška platforma. Četrdeset posto tvrtki koje su prisutne na Facebooku tvrdi da su uspješno iskoristile tu mrežu kako bi dobile nove klijente i kupce. Ali zapravo najvažnije jest to da se “unutar zidina Facebooka” skriva pravo blago - osobni podaci pola milijarde ljudi, koji su za svaku marketinšku tvrtku baza podataka koja nema cijenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:41