TITAN AEROSPACE

KREĆE VELIKI RAT DRONOVIMA? Nakon Facebooka i Google je kupio kompaniju koja pravi bespilotne letjelice

 Titan Aerospace

Google je u ponedjeljak objavio da je kupio Titan Aerospace, startup kompaniju koja se bavi proizvodnjom visokotehnoloških bespilotnih letjelica, a koju je svojedobno htio kupiti i Facebook, no na kraju se odlučio za Ascentu, Titanova britanskog konkurenta.

I Titan i Ascenta proizvode letjelice koje se kreću blizu granice Zemlje i svemira, a iza njih stoji tehnologija uz pomoć koje bi cijeli planet, pa i njegova najzabačenija mjesta, mogao biti pokriven jeftinim i sveprisutnim internetom.

Prema Wall Street Journalu, koji je prvi objavio vijest o Googleovom šopingu, taj internetski gigant Titanovu tehnologiju prvenstveno kani koristiti u sklopu razvoja svog projekta Loon. Riječ je sustavu balona koji bi služili kao predajnici brzog interneta.

No, Google će se Titanovom ekspertizom okoristiti i za bolju izradu Google Mapsa te za neke druge projekte, uključujući pomoć pri teškim katastrofama i sprečavanje deforestacije. Glavni je cilj ipak širenje samog Googlea, što je i primarni cilj Facebooka pa neki već u polušali najavljuju veliki rat dronovima između dviju kompanija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:17