GAMERSKI PRIJENOSNIK

Ultimativna mašina za igranje iz Asusa

Za vrhunske performanse zaduženi su Intelov četverojezgreni procesor i7-3610QM Ivy Bridge, Nvidijina GeForce GTX 660M sa 2 GB GDDR5 video memorije i 12 GB DDR3 memorije koja radi na 1,333 MHz

Asusova G serija prvenstveno je namijenjena igraćoj zajednici, no zbog svojih performansi nameće se i kao odlična multimedijalna mašina.

Novi predstavnik G serije nosi oznaku G55VW-DS71, a odnedavno su i poznate specifikacije.

Kako bi osigurao vrhunske performanse u igrama Asus se odlučio za Intelov četverojezgreni procesor i7-3610QM Ivy Bridge (kasnije će biti dostupni i jači modeli), za grafiku je zadužen Nvidijin GeForce GTX 660M sa 2 GB GDDR5 video memorije, a ugodan rad osigurava 12 GB DDR3 memorije koja radi na 1,333 MHz.

Zanimljivo je da se Asus nije odlučio na ugradnju SSD diska koji bi zasigurno doprinjeo boljim performansama u radu pošto se radi prvenstveno o prijenosniku koji je namijenjen za igranje i multimediju, već se u ponudi nalazi samo klasičan mehanički disk kapaciteta 750 GB koji se vrti na 7200 okretaja u minuti, iako se radi o vrlo brzom disku voljeli bi imati barem na izbor SSD.

Kao opciju, kupac može birati između DVD ili Blu-ray pogona. Bitno je spomenuti i veličinu zaslona od 15.6 inča, a od priključaka ćete imati na raspolaganju dva USB 2.0, jedan USB 3.0, te novi Thunderbolt priključak, HDMI, Bluetooth i 2 megapikselnu web kameru...

Ljubitelje multimedije trebao bi zadovoljiti ugrađeni zvuk koji dolazi s TNX TruStudio certifikatom, a za bolji ugođaj pri gledanju filmova ili slušanju glazbe zadužen je i ugrađeni subwoofer.

Masa prijenosnika iznosi 3.85 kg.

Na kraju spomenimo i cijenu. U SAD-u je ona nešto ispod 1500 USD, što se čini kao fer omjer između traženog i dobivenog. Kolika će biti cijena ovog gamerskog stroja kod nas ako se i kada pojavi morat ćemo pričekati još neko vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 13:19