TEHNOLOŠKA SENZACIJA

VIDEO: CIJELA SOBA POSTAJE EKRAN Microsoft radi na stvaranju holodeka iz 'Zvjezdanih staza'!

 YouTube/Screenshot

Za sve ljubitelje 'Zvjezdanih staza', Microsoft ima nevjerojatne vijesti - na CES-u je predstavljen prototip projektora i skenera koji cijelu sobu može pretvoriti u jedan veliki ekran, a sve to neodoljivo podsjeća na holodek.

Microsoft je odbio objasniti kako sistem funkcionira pa će to učiniti kasnije ove godine u travnju u Parizu na konferenciji o kompjuterskoj grafici - ACM SIGCHI Conference.

"Sistem koristi prostor oko televizije za vizualizaciju kako bi poboljšao cjelokupno iskustvo. IllumiRoom koristi senzor Kinect i projektor kako bi zamaskirao linije između sadržaja koji se vidi na ekranu i okruženja u kojem živimo i tako dopušta kombiniranje stvarnog i virtualnog svijeta", poručili su iz Microsofta.

Senzor Kinect, koji se inače koristi za kontroliranje kompjuterskih igara, sadrži senzore koji mogu jako precizno pratiti kretanje korisnika. Microsoft je također prikazao i skeniranje cijele sobe kako bi se stvorio savršeni holodek.

Kinect će takođe moći prepoznati nameštaj u sobi, koji će kasnije ubacivati direktno u igru ili će ga maskirati i adaptirati tako da bude skoro nevidljiv dok korisnik igra neku igru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:12