MALENI JUNAK

TRAGEDIJA JEDNE OBITELJI PRETVORILA SE U SPASENJE ZA DRUGU Nesebičan postupak majke čiji je sin tragično preminuo pa spasio živote druge djece

 Donor Network of Arizona/FOX10 Phoenix/Facebook

Tragična smrt novorođenog dječaka iz Kalifornije spasio je život mlade djevojčice iz Arizone, a preko vikenda su se roditelji oba djeteta susrela po prvi put, prenosi FOX10 Phoenix.

Cijela je priča počela kada je majka ostavila svog novorođenog sina s dadiljom kojoj je vjerovala. Malenog je dječaka zlostavljao dadiljin dečko i dječak je tragično preminuo, no ta je tragedija pretvorena u nadu za drugu obitelj.

Dječak je preminuo 2013. godine, a dječakova je majka rekla da nije morala dva puta razmisliti o tome da donira njegove organe kako bi mogao spasiti drugo dijete.

U nedjelju su se obitelji okupile s mrežom donatora organa iz Arizone u Dječjoj bolnici u Phoenixu kako bi se upoznali po prvi put nakon tragedije i operacije koja je spasila život.

'Negdje postoji još jedna obitelj koja proživljavala ovo što ja proživljavam i imam šansu poštediti ih ove patnje koju sam ja prošla', objasnila je Heather Clark svoju odluku da donira sinovljeve organe.

Hrabra Heather Clark odlučila se donirati organe njezinog 7-godišnjeg sina Lukasa nakon što je preminuo u lipnju 2013.

'Bio je tako druželjubiv, obožavao je pažnju', rekla je Clark. 'Ako je kamera bila ispred njega uvijek bi se nasmijao ili isplazio jezik.'

Clark kaže da je Lukas, njezino prvorođenče, spasio tri života svojim organima.

Jedan od tih života je onaj 4-godišnje Jordan Drake koja je veći dio svog života provela u Dječjoj bolnici u Phoenixu zbog urođene srčane mane.

'Teško je to opisati... da je ona tako nesebično razmišljala o drugoj obitelj dok je tugovala', rekla je Esther Gonzalez.

Lukas sada živi kroz Jordan.

Jordan je primila Lukasovo srce, bez kojeg inače ne bi preživjela, krajem lipnja 2013. godine.

'Mi smo sada obitelj, mi smo prijatelji, naše su obitelj jedna velika obitelj, spojili smo naše obitelji', rekla je Gonzalez.

Clark je mogla poslušati otkucaje srca njezinog sina u Jordaninim prsima, dara života koji je njezin sin njoj poklonio.

'Uvijek je bio u pokretu, kotrljao se, trčao, a takva je i Jordan', rekla je Clark.

Obje majke su rekle da nikada neće zaboraviti taj dan.





"There was not a dry eye in the room." After her son Lukas died at just 7-months old in 2013, Heather Clark made the...

Posted by FOX 10 Phoenix on Saturday, January 30, 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 17:58