Visokla razina masnoća u prehrani za 20 posto povećava rizik za najčešće vrste raka dojke.
Znanstvenici tvrde da povećanje zasićenih masti u prehrani još više povećava rizik za hormonski rak dojke i to za čak 28 posto.
“Studija EPIC rađena je na više od 300.000 žena u 10 europskih zemalja i pokazalo se da višak masnoća u prehrani povećava rizik za rak dojke”, rekla je dr. Sabina Sieri, iz talijanskog Nacioanalnog instituta za tumore. Masti očito povećavaju rizični receptor.
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr
Inače, već ranije utvrđena je povezanost masnoća s primjerice rakom debelog crijeva. Visoke masnoće , kažu znanstvenici, opasne su i za slabiji protok krvi kroz mozak što bi moglo biti povezano i s Alzheimerovom bolešću.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....