Već je 1993. na Sveučilištu u Michiganu objavljena studija o nikotinskom sadržaju popularnog povrća, a otada ih je još nekoliko potvrdilo da se nikotin nalazi u više vrsta hrane koju ljudi konzumiraju.
Iako nikotin nije pronađen u npr. zelenim paprikama, crnom čaju i vodi iz pipe u Michiganu , mjerljive količine pronađene su u povrću poput krumpira, rajčica i patlidžana – zapravo svog povrća iz obitelji Solanaceae.
Studija iz 1993. navodi i jedno prethodno istraživanje prema kojemu 10 grama patlidžana sadrži 1 mikrogram nikotina, što je ekvivalent tri sata izloženosti pušačkom dimu . Cigarete u prosjeku sadrže 1 miligram nikotina, što znači da bi osoba trebala konzumirati 10 kilograma patlidžana za unos nikotina ekvivalentnog jednoj cigareti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....